Dokuz Eylül'de 'sürdürülebilirlik' atağı

Dokuz Eylül

Dokuz Eylül'de 'sürdürülebilirlik' atağı

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile fark oluşturmaya devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), organik atık yönetimi ve kompostlama çalışmaları ile de ekosisteme katkısını sürdürüyor.

İZMİR (İGFA) - 2019 yılında başlattığı Sıfır Atık projesi dahilinde kapsamlı ve güçlü bir program yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), atıkların geri dönüşümü, atık azaltma, tehlikeli, toksik ve enfekte atıkların entegre yönetimini içeren uygulamalarının yanı sıra organik atık yönetimi ve kompostlama çalışmaları ile de ekosisteme katkısını sürdürüyor.

BAKANLIKTAN HİBE DESTEĞİ

Çevrenin korunmasına yönelik çalışmaları ve sürdürülebilirlik alanında attığı önemli adımların bir sonucu olarak T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hibe desteğini alan DEÜ, bu kapsamda kompostlama çalışmalarını daha üst seviyeye taşımak için faaliyetlerine hız verdi. DEÜ yemekhanelerinde öğrenci, akademik ve idari personelin beslenmesine yönelik yemek hazırlığında oluşan atıkların, uzman öğretim üyeleri gözetiminde geri kazandırıldığını söyleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “İyi ve sağlıklı bir katı atık ekonomisi oluşturmanın ancak kompostlama ile mümkün olduğu görülmüştür. Bu kapsamda iki bölmeli otomatik bir kompostlama ekipmanını 2022 yılı Temmuz ayından itibaren Tınaztepe Yerleşkemizde işletime aldık ve üretime başladık” dedi.

ALTI TON ATIKTAN KOMPOST ÜRETİLDİ

2022 yılında DEÜ’nün Tınaztepe Yerleşkesinde yürütülen çalışmalarda altı tondan fazla organik atığın kompost ürününe dönüştürüldüğünü aktaran Rektör Hotar, “Üretmiş olduğumuz kompost ürünü yüzde 60’ın üzerinde organik maddeye sahip, nem içeriği yüzde 30’un altında olup, içinde hiçbir kalıntı kirletici barındırmamaktadır. DEÜ olarak, kompostun toprak sağlığı ve bitki gelişimi yönünden yararlarının anlaşılmasını, hem çiftçilerimiz hem de süs ve aromatik bitki yetiştiricilerince daha iyi tanınmasını hedeflemekteyiz. Kompost üreterek atık biyokütleyi değerlendirme ve doğadan alınanın yeniden doğaya kazandırılması olarak tanımlanabilecek işlemler bütünü ile ekosisteme nefes olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Başkanımız Sn. Ali ŞAHİN'İN Öğretmenler Günü Kutlandı

Kocaeli'nde öğretmenlere yüzde 50 teleferik indrimi

Hatay'ın kalbi ayağa kaldırılıyor! Tarihi Uzun Çarşı'da depremin izleri siliniyor

İstanbul Beylikdüzü'nden Taksim'e sanat yolculuğu

Tutuklanan Mahruki'ye BTP'den mesaj ve ziyaretli destek

Mardin'de "Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri" Toplantısı

Mardin Artuklu Zabıtası denetimleri sürdürüyor

MUDANYALI ÖĞRETMENLER BOWLİNG TURNUVASINDA MÜCADELE ETTİ

Sakarya esnafın yanında

Devlet son kontrolle gelir kaybını önledi!

HALİLİYE BELEDİYESİ, GÜÇLÜ TEMİZLİK KADROSU İLE TAM NOT ALDI

Başkan Öztaş’tan TKDK Müdürü Özdemir’e Ziyaret

FAO'dan Türkiye'ye 4. kez 'tam uyum' ödülü

Ege Denizi 3,9 büyüklüğünde sallandı

Eğitimcilerin sanatıyla 51 özel eser

Gölcüklü antrenör Zabit Pustu'ya milli görev

Eğitimciler doğa yürüyüşünde buluştu

Osmangazi Belediyespor Başkanı Fatih Karayılan, Spor Basını İle Buluştu

İZMİT BELEDİYESİNDEN HATİPKÖY’E YENİ VE GÜVENLİ KALDIRIMLAR

Kocaeli'nde Üç Jokerli Konken'in prömiyeri yapıldı

Canlı yayında istenen yardım Yeşilay'dan destek buldu