Dünya postacıları Ankara’da buluşuyor

Dünya postacıları Ankara’da buluşuyor

Dünya postacıları Ankara’da buluşuyor

Evrensel Posta Birliği Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu, 16-17 Eylül tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun gerçekleştireceği forumda, Avrupa ve Orta Asya'dan posta sektörünün önemli paydaşları bir araya gelecek. Forumda, posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yolları ile değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceği konuşulacak, ayrıca küresel posta ağının daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde işlemesi için yol haritası da oluşturulacak.

ANKARA (İGFA) - Evrensel Posta Birliği (UPU) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu 16-17 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin de kurucu üyelerinden biri olduğu Evrensel Posta Birliği tarafından organize edilen ve Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı forumun açılış konuşmasını gerçekleştirecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, birliğin posta politikaları konusunda üye ülkeler arasında koordinasyonu sağladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, üst düzey forumun 2 gün süreceğini ifade ederek, “Bakanlıklardan, posta işletmecilerinden ve düzenleyici kurumlardan yetkililer arasındaki diyalogu ve iş birliğini teşvik amacıyla ev sahipliği yaptığımız forum ile Avrupa ve Orta Asya’dan kilit paydaşlar ülkemizde bir araya gelecek. Daha güçlü daha birleşik bir posta sektörünün yolu Ankara’da açılacak.” ifadelerini kullandı. Uraloğlu ayrıca, forum kapsamında posta sektörünün değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceğini ve dijital altyapıdan nasıl yararlanabileceğini tartışacaklarını vurguladı.

“SEKTÖRÜN DİJİTAL ALTYAPIDAN FAYDALANARAK BÖLGESEL VE KÜRESEL KALKINMA HEDEFLERİNE KATKISI MASAYA YATIRILACAK”

UPU Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu’nun küresel posta ağının daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde işlemesi için bir yol haritası oluşturulmasına katkı sağlayacağını da ifade eden Uraloğlu, “Forumda, Evrensel Posta Birliği’nin birbirine bağlı küresel posta ağını daha fazla geliştirme sürecindeki rolü etrafında birliğin girişimlerinin tek posta bölgesini nasıl koruduğu ve dünya çapındaki müşteriler ve işletmeler için eşit erişimi nasıl sağladığı masaya yatırılacak. Posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yolları ile değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceği konuşulacak. Ayrıca sektörün, dijital altyapıdan faydalanarak bölgesel ve küresel kalkınma hedeflerine katkısını ele alınacak.” ifadelerini kullandı.

Üye ülkeler ve paydaşlar arasında iş birliği ve bilgi paylaşımının posta kapasitesini artırmadaki önemine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, forumda ayrıca kapsayıcılık ve dayanıklılığın, özellikle dijital posta altyapıları bağlamında nasıl güçlendirilmesi gerektiğine dair istişarelerde bulunacaklarını kaydetti. Uraloğlu, buradaki tartışmaların posta sektöründe atılması gereken adımları şekillendireceğini ifade etti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Nilüfer'de can dostlar yeni yuvalarına kavuşuyor

Başkan Zeyrek: "Sporun daha çok yaygınlaştırılması önemli"

Düzce’de ışık ihlali kazaya neden oldu 

Dünya Turizm Günü’nde Zambak Yolu tanıtıldı

Bursa'da zeytinlik alanda korkutan yangın!

Başkan Özel: Hasta nakil ambulansı için biriken parayı açıkladı

Manisa'da zabıtadanhayat kurtaran müdahale

Bursa’da yuvalandırma şenliği başladı!

Kitapların büyülü dünyası çocukların gelişimine katkı sağlıyor

Başkan Hürriyet, din görevlileriyle Gülümse Kafe’de bir araya geldi

İngiltere’nin sömürgecilik tarihi son mu buluyor?

HAK-İŞ Başkanı Adıbelli: "Büyükşehirde muhattap bulamıyoruz"

Bilgehanelerin “Bir Meslek Hafızlıkla Taçlanırsa” söyleşisine Op. Dr. Salih Selman katıldı

Ankara Büyükşehirden yeni bir gençlik merkezi daha

Başkan Yıldız’dan personele promosyon müjdesi

Bursa'da genç annenin can verdiği kaza saniye saniye kamerada

Bursa Büyükşehir personelinden sahil temizliği

Başkan Büyükkılıç ücretsiz yaptı, çocuklar gönüllerince dilsiz dostlarla vakit geçirdi

İnegöl Belediyesi din görevlilerini ağırladı

Gelenekler Yıldırım'da yaşatılıyor

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde öğrenciler, patili dostlarıyla buluştu