Tarih: 10.09.2022 15:46

Dünya Türk Birliğinden Tunç Soyer'in sözlerine sert tepki: Kutlamaları Atina'da yapın

Facebook Twitter Linked-in

ENVER GÜLER

BURSA / UBA - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılı etkinliğindeki açıklamalarına Dünya Türk Birliği Güney Marmara ve Bursa Bölge Başkanı Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan'dan sert tepki geldi. "Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile" diyen Dünya Türk Birliği Güney Marmara ve Bursa Bölge Başkanı Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan, "Herkes kendine yakışanı yapar seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun" ifadelerini kullandı

İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılı dolayısıyla Kordon Boyu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi" ifadelerine Dünya Türk Birliği Güney Marmara ve Bursa Bölge Başkanı Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan'dan sert tepki geldi.

Başkan Alkan, Ajansımızı arayarak, Soyer'e "Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"İZMİR'İMİZE BÜYÜK HAKARETTİR"
Alkan muhabirimize şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir.Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —