Dünyanın geleceği yapay zekâ ile şekillenecek

Dünyanın geleceği yapay zekâ ile şekillenecek

Dünyanın geleceği yapay zekâ ile şekillenecek

Gelecek nesiller için daha güvenli, daha barışçıl, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir dünya vaat eden Gelecek Paktı ile dijital iş birliği ve yapay zekâ konusundaki ilk kapsamlı global anlaşma olan Küresel Dijital Mutabakat BM'de kabul edildi.

İSTANBUL (İGFA) - New York’ta gerçekleştirilen BM Genel Kurulu öncesi düzenlenen BM Geleceğin Zirvesi’nde dünya liderleri yarının nesilleri için daha güvenli, daha barışçıl, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir dünyaya yönelik somut adımlar atılmasını öngören bir dönüm noktası niteliğindeki Gelecek Paktı'nı kabul etti.

Sürdürülebilir kalkınma ve kalkınma finansmanı, uluslararası barış ve güvenlik, bilim, teknoloji ve dijital iş birliği, gençler ve gelecek nesiller ile global yönetişimin dönüştürülmesi" gibi başlıkları kapsayan anlaşma, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 143 ülkenin evet oyuyla kabul edildi.

Dünyanın 21'inci yüzyılda karşı karşıya geldiği yeni sorunlara somut çözümler üretilmesini hedefleyen Pakt, “Küresel Dijital Mutabakat” ve “Gelecek Nesiller Deklarasyonu”nu da içeriyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında New York’ta bulunan Cerebrum Tech Kurucusu Dr. Erdem Erkul, Gelecek Paktı’nın tüm dünyayı ilgilendiren başlıklarda önemli bir araç olacağına inandığını belirterek, “Teknolojinin herkese fayda sağlaması gerektiği fikri üzerine yazılmış Küresel Dijital Mutabakat’ın yapay zekânın uluslararası düzenlemesine ilişkin dünya çapındaki ilk gerçek anlaşma olması da ayrıca önem taşıyor” diye konuştu.

KÜRESEL DİJİTAL MUTABAKAT

Uzlaşı sağlanan paktın ekinde yer alan Küresel Dijital İlkeler Sözleşmesi’nde, ilk kez dijital iş birliği ve yapay zekâ için kapsamlı global çerçeve çiziliyor. Küresel Dijital İlkeler Sözleşmesi’nde teknolojinin herkesin yararına olacak şekilde tasarlanarak kullanılması ve yönetilmesi taahhüdü yer alıyor. Dünya liderleri imzaladıkları yeni paktla birlikte tüm insanlara, okulları ve hastanelere internet hizmeti sağlamak, dijital iş birliği kapsamında insan hakları ve uluslararası hukuka uymayı taahhüt ediyor.

Paktta, yapay zekâ kullanımına da uluslararası standartlar getirilerek devletlerden bu taahhütlerini yerine getirme güvencesi alınıyor. Gelecek Paktı’na göre, yapay zekâ kullanımı için oluşturulacak iki global mekanizma oluşturulacak. “Uluslararası Bilimsel Panel” ve “Yapay Zekâ Küresel Politika” belirlenecek bir yol haritasıyla yapay zekâyı yönetecek.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Dışişleri'nin bütçesi de kabul edildi

Pazaryeri Kaymakamı Kahraman'dan ev ziyaretlerine devam

Düzce'de zincirleme kaza: 3 yaralı!

İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

Almanya Merkezli İşteyim.com, Kariyer.com’u Satın Almak İçin Harekete Geçti..!!

Almanya’daki Gururumuz Çetin Ay Ünlü iş insanı Bill Gates’e Rakip Mi Oldu!

Bursagaz güvenli gaz kullanımı için uyardı

Başkan Bozbey dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı

İklim krizi su kaynaklarını vurdu

Manisa'da sanat sınırlaması kaldırıldı

Ankara'da 'Erzurum' havası

Bursa'da ilk konser Lena Chamamyan'dan

Soğuk hava ve kar yağışları geliyor!

GENSED, Eskişehir’de sektör temsilcileriyle buluştu

Beden eğitimi branşına 'Milli' atama

Manisa'da Pati Çarşı sokak hayvanlarına umut oluyor

Tekrarlar ve uzatmalar kekemelik belirtisi olabilir!

Muğla 'Tarihi Kentler'e ev sahipliği yapacak

İstanbul Bursa'ya indi!

Düzce'de hastaneye giden hükümlü firar etti

Türkiye’nin ikinci en büyük projesi Konya’da görücüye çıktı