E-skuter işletmesi için başvurular alınacak

E-skuter işletmesi için başvurular alınacak

E-skuter işletmesi için başvurular alınacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, e-skuter işletmesi yapacak firmalardan başvuruları almaya başlayacak.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde elektrikli skuter (e-skuter) işletmeciliği yapmak isteyen firmalar için başvuruları almaya başladı. İşletmecilerin 05 Nisan 2024 Cuma gününe kadar evraklarını teslim etmeleri gerekiyor.

BAŞVURULAR ALINACAK

Elektrikli Skuter Yönetmeliği doğrultusunda 26 Ağustos 2023 tarihinde izin süreleri sona eren firmaların e-skuter izni alması için başvuru koşulları ve nüfus verilerine göre ilçelerde izin verilecek olan e-skuter sayıları 29 Şubat 2024 tarih ve 2024/01-42 sayılı UKOME Kararı ile belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde elektrikli skuter (e-skuter) işletmeciliği yapmak isteyen firmalar için başvuruları almaya başladı.

SON TARİH 05 NİSAN 2024

UKOME kararıyla Kocaeli geneli sahil şeridinde e-skuter hız sınırı 15 km olarak belirlendi. Alınan kararla e-skuter istasyonu yapılması koşulu aranıyor. Yaya sirkülasyonun yoğun olduğu alanlarda ve sokak genişliklerinin yeterli olmadığı alanlarda parklanma için e-skuter istasyonu konumlandırılması gerekecek. Bu doğrultuda başvuruda bulunmak isteyen işletmecilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na 18 Mart 2024 ile 05 Nisan 2024 tarihleri arasında başvuru yapması gerekiyor.

İSTENİLEN BELGELER

Paylaşımlı e-skuter işletmeciliği yapacak firmalardan başvuru sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yetki belgesi, imza sirküsü, Ticaret Sicil Gazetesi, başvuru dilekçesi, ilçelerdeki e-skuter sayısı ve durak yerlerinin konumları ve taahhütname isteniyor.

10 BİN 515 SKUTER’E İZİN VERİLECEK

İlgili yönerge doğrultusunda bu yıl Gebze’de 2037, İzmit’te 1893, Darıca’da 1139, Körfez’de 901, Gölcük’te 887, Çayırova’da 767, Derince’de 732, Kartepe’de 711, Başiskele’de 606, Karamürsel’de 300, Dilovası’nda 272, Kandıra’da 269 olmak üzere Kocaeli genelinde 10 bin 515 adet skuter’e izin verilecek.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor