Elektrikli araçlarda hasar tespiti uzmanlık gerektiriyor!

Elektrikli araçlarda hasar tespiti uzmanlık gerektiriyor!

Elektrikli araçlarda hasar tespiti uzmanlık gerektiriyor!

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından TÜSED Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, elektrikli araçlarda ortaya çıkan hasarların tespiti ve hasar sonrası onarım süreçleriyle ilgili faydalı açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye otomobil pazarındaki payı her geçen gün artan elektrikli araçların hasar sonrası süreçleriyle ilgili kapsamlı bilgiler veren TÜSED Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, özellikle yüksek voltaja ve bataryada ortaya çıkabilecek kimyasal tepkimelere karşı alınması gereken önlemlerle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Her aracın acil durum müdahale talimatlarının farklı olabileceğine dikkat çeken TÜSED Yönetim Kurulu“İlk ve en önemli husus yüksek voltaj sisteminin kesilmiş olmasıdır. Yüksek voltaj kesilmiş olsa dahi aracın sistemleri üzerindeki elektrik yükü aracın modeli ve teknolojisine göre 30 dakikaya kadar bir deşarj bekleme süresi gerektirebiliyor. Her ne kadar tümüyle çok yeni bir teknoloji olsa da ilk üretilen elektrikli araçlarda risk daha yüksek olabiliyor.  İkinci önemli husus ise bataryaların hasar alıp almadığıdır. Batarya kontrol edilerek kimyasal bir tepkimeye girip girmediğinin tespit edilmesi, batarya ısısının düzenli aralıklar ile kontrol edilmesi gerekiyor. Genelde titanyum malzemeden üretilen batarya dış gövdeleri deformasyona uğramasa da iç yapısında bir bozulma sonucunda kimyasal olarak tepkime başlamış olma riski var. Bu risk 15 güne kadar devam edebiliyor. Özellikle li-ion bataryaların iç yapılarına su teması halinde kimyasal tepkime ile polimer iyonların hava ile buluşması zehirli gazların ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu durum zehirlenmelere, cilt yanıklarına ve özellikle gözlere ciddi zararlar verebilecek potansiyele sahiptir.Ayrıca aracın uzaktan kumanda sistemi ve mevcut ise uygulama ile bağlı olabileceği mobil telefon ve tabletler ile ilişiğinin kesilmiş olması da dikkat edilmesi gereken hususlardan biri. Bu kontrolün yapılmamış olması halinde herhangi sistemin bir anda aktif olabilme riski var.” açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

MASKİ’de Hedef Hizmet Kalitesini Arttırmak

ŞANLIURFA’DA 23 NİSAN COŞKUSU KONSERLE KUTLANDI

Bayraklı’da minik başkan icraatlarını açıkladı

RAFET EL ROMAN KIRIKKALE’DE 20 BİN KİŞİYE KONSER VERDİ

Tarihçi Yazar Sinan Meydan, çocuklara Atatürk’ü anlattı

Kepez’den 23 Nisan’da Sevgi Evi’ne tiyatro sürprizi

Kepez’de 23 Nisan coşkusu

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYE’NİN İLK SU VERİMLİLİĞİNE SAHİP PARKINI AÇTI

Zeydan Karalar Koltuğunu Ezgi Neva’ya Teslim Etti

Bursaspor Başkanı Enes Çelik’ten Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ziyareti

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU AYDINLI ÇOCUKLARI TİYATRO İLE BULUŞTURDU

İpekyolu Belediyesi Kadın Emeği Pazarı’nı Dönüştürüyor

Adapazarı Taşkısığı Mahallesi Nazım İmar Planları

BÜYÜKŞEHİRDEN 23 NİSAN’A ÖZEL FOTOĞRAF ALANI

Çanakkale Kara Savaşlarının 110. Yılında Şehitler Abidesinde Anma Töreni

Beymelek Park Kır Düğün Salonu

Büyükşehir’den Elbistan Güvenlik Caddesi’nde Çalışma

Nilüfer’de çocuklara tiyatro şöleni başladı

KAZIM KURT: “PAZARDA UMUT DA VAR, DERT DE… HALK ERKEN SEÇİM İSTİYOR!”

Mesir Macunu Festivali’nde Kültürler Arası Dostluk Pekişti

Başkan Özdemir’in 23 Nisan Mesajı