Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2022 yılı ilk çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 5,7 milyona, mobil imza sayısı ise 793 bine ulaştı.
İSTANBUL (İGFA) - BTK, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Üretilen elektronik imza sayısı 5 milyon 740 bin 789’a yükseldi. Mobil imza sayısı ise 792 bin 975’e ulaştı. Toplamda 6 milyon 533 bin 764 elektronik sertifika oluşturuldu.
2021 yılının son çeyreğine oranla e-imza sertifika sayısında yüzde 5,2 artış, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 3,3 yükseliş gerçekleşti. Toplam üretilen sertifika sayısı ise bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 5 arttı.
İMZALAR DİJİTALDE, PARANIN YÜZDE 75’İ CEPTE
İmza süreçlerini zaman ve mekân bağımsız hale getiren e-imza, yıllık maliyette yüzde 75 tasarruf olanağı sağlıyor. İmza süreçlerini tamamen dijitalleştirerek şirketlerin ve bireylerin kağıt tüketimini sıfırlamalarına olanak verdiklerinin altını çizen E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, “İmzalama ve onay süreçlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi başta insan kaynağı olmak üzere; zaman, kargo, kâğıt, kırtasiye gibi kalemlerde maliyet avantajı sunuyor. Haftalar süren imzalama işlemlerini dakikalara indiren e-imza; iş sürekliliği, hızlı ve güvenli işlem yapma konforu sunmaya devam ediyor” dedi.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz