Elmasbahçeler Mahallesi acil kentsel dönüşüm bekliyor

Elmasbahçeler Mahallesi acil kentsel dönüşüm bekliyor

Elmasbahçeler Mahallesi acil kentsel dönüşüm bekliyor

Bursa'da uygun projesi olmayan, kaçak ve ruhsatsız yapı sayısı oldukça fazla. Çarpık ve bitişik nizamda olan binalar ise tehlike saçıyor. Özellikle deprem bölgesi olan Bursa’daki Elmasbahçeler Mahallesinde bulunan binalar, olası bir depreme dayanamayacak kadar eski. Mahalleliler, bir an önce kentsel dönüşüm gelmesini istiyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Elmasbahçeler Mahallesi, 35-40 senelik eski yapıları ile dikkat çekiyor. Deprem riskinin en yüksek olduğu şehirlerin başında gelen Bursa’nın bu eski yapılarla dolu mahallesi, bir an önce kentsel dönüşüm bekliyor. Mahalle sakinleri, olası bir depremde yaşanabilecek kayıplardan endişe ediyor.



Bursa'da, uygun projesi olmayan, kaçak ve ruhsatsız yapı sayısının oldukça fazla olduğu iddia ediliyor. Özellikle deprem bölgesi olan Bursa’daki Elmasbahçeler Mahallesi'nde bulunan binaların bitişik nizamda konumlanmaları adeta tehlike saçıyor. Elmasbahçeler Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, bu eski binaların olası bir depreme dayanamayacak durumda olduğunu söylüyor.



Mahalle sakinleri bu durum karşısında endişe duyduklarını belirtirken, kentsel dönüşüm gerekliliğine de dikkat çekiyor.  Elmasbahçeliler, yetkililerden acil önlem alınmasını bekliyor. Bölgedeki kaçak yapıların risk oluşturduğunu vurgulayan mahalle halkı, Elmasbahçeler’de güvenlik için kentsel dönüşümün hayata geçirilmesini talep ediyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz