Engelliler 'Adıyaman'ı unutmadık, unutmayacağız' diyerek yürüdü

Engelliler

Engelliler 'Adıyaman'ı unutmadık, unutmayacağız' diyerek yürüdü

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'nün bu yıl 23.'sünü gerçekleştirdiği "Engellilerle Zirvede Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesi kortej yürüyüşü ile başladı.

ADIYAMAN (İGFA) - Adıyaman Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı'nda yurt içinden ve yurt dışından gelen yaklaşık 200 engelli ve misafir için düzenlenen öğle yemeğinde ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok ilin yanı sıra Brezilya ve Arjantin gibi ülkelerden gelen Exchange Değişim Programı öğrencileri, büyük bir afet yaşayan Adıyaman’da depremde enkaz altında kalmış çeşitli uzuvlarını kaybetmiş çok sayıda engelli üzerinde “Adıyaman’ı Unutmadık, Unutmayacağız, Yanındayız, Deprem saati olan 4:17” yazan pankartlar ile renkli bir kortej yürüyüşü yaptı.

Düdükler çalarak yapılan yürüyüşte ayrıca “Çocuk Felci” hastalığına ve aşının önemine dikkat çekmek halka çeşitli broşürlerde dağıtıldı.

Demokrasi Parkı önünde Rotary 2430 Bölge Federasyonuna bağlı Nemrut Rotary Kulübünün ev sahipliğinde Rotary 2420 ve 2440. Bölge Federasyonlarının da desteklediği Adıyaman’da şenlik havasında gerçekleştirilen, kortej yürüyüşü Mimar Sinan Kültür Parkı önünde son buldu.

Yürüyüş sonrasında engelliler ve rotaryenler daha sonra Adıyaman Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezinde (AKEM) Rotary 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Aspendos Rotary Kulübünün Belçika Kulüplerinden aldıkları destek ve Nemrut Rotary Kulübü ile işbirliği içerisinde yaptırdıkları bilgisayar laboratuvarının açılışı yaptı.

Gerçekleştirilen organizasyona Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi, 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Mert Korur, 2420. Bölge Federasyonu Başkanı İlter Ergürbüz, Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Kerem ORanlı, Proje Sorumlusu Ferit Binzet, Rotaryenler ve engelliler katıldı.

Depremden şehrin nasıl etkilendiğini gezerek yerinde gören misafirler yıkılan kentin enkazları arasında ve Rotary’nin yapmış olduğu hizmetleri gezerken duygulu anlar yaşadı.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İnegöl Fatih Mahallesinde yeni yollara sathi kaplama yapılıyor

Sakarya'nın hafızası AKM eski günlerine dönüyor

Bursa’nın ipek halıları dünya çapında tanınıyor

İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha

İnegöl Kafkasspor'dan Bursaspor'a ziyaret

Narin’in Boğularak Öldürüldüğü Kesinleşti: Sıvı İzleri Amcasının Eline ve Aracına Bulaştı

Kepez’in renkli etkinlikleri, Teomanpaşa’yı şenlendirdi

Derbi Haftası Başladı: Fenerbahçe ve Galatasaray Karşı Karşıya!

İnşaatta toparlanma beklenmiyor

Bursa’da Büyükşehir Başkanlık koşusu

ANKARA BÜYÜKŞEHİRİN HAYATA GEÇİRDİĞİ “SANATÖLYE” KURSİYERLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’de üst düzey görev değişimi

FETÖ'cü hakimler yurt dışına kaçarken yakalandı! Bakan Yerlikaya o anların görüntüsünü paylaştı

SAMSUN-KIRIKKALE HIZLI TREN HATTI’NA 2025’TE START VERİLECEK

Kavacık Köyü’nde dolu dolu festival sona erdi

İBB’DEN KADIKÖY’E BİR ÖĞRENCİ YURDU DAHA

Türk demir çelik ihracatçılarından İtalya’ya karbon yönetimi ziyareti

Prontotour, 'Kadın Hentbol Milli'lerin resmi sponsoru oldu

Hac ön kayıtları 27 Eylül'e uzatıldı

Başkan Uysal: "Barış iklimi dünyaya yayılsın"

Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği