ERÜ’de “ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması” düzenlendi

ERÜ’de “ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması” düzenlendi

ERÜ’de “ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması” düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından farklı ülkelerden gelerek ERÜ’de öğrenim gören öğrencilerin kültürler arası etkileşimini teşvik etmek ve öğrenciler arasında kültürel alışverişi artırmak amacıyla “ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması” düzenlendi.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Levendoğlu, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Emre Toprak, Dış İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Rektörlük Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nihal Şengün, Rektör Danışmanı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Kırpık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, misafir öğrenciler tarafından kurulan stantları ziyaret ederek, öğrenciler ile sohbet etti.
 

Stant ziyaretinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin her türlü problemlerinde yönetim olarak yanlarında olduklarını söyledi. 
 

Rektör Prof. Dr. Altun, “Sahip olduğumuz kültürümüzü sizler ile paylaşmak, sizlerin de sahip olduğu kültürü daha yakından tanımak için üniversitemizde düzenlenen birçok uluslararası programa katılmayı ve Üniversitemizin uluslararasılaşması noktasında kendimizi anlatmayı önemli başlıklarım arasında görüyorum. Sizler bizlere emanetsiniz. Bizler sizlere her zaman sahip çıkarak, problemlerinizi çözmekten yanayız” dedi.
 

Dış İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de konuşmasında düzenlenen etkinlik hakkında bilgi vererek, “ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması” etkinliğinin önümüzdeki yıllarda geleneksel olarak yapılmaya devam edeceğini söyledi.
 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından konser verildiği etkinlikte çeşitli ülkelerden gelerek ERÜ’de öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel müzik ve dans gösterileri sahnelendi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor