Erzurum Aşkale’nin kurtuluşuna Kocaeli kutlaması

Erzurum Aşkale’nin kurtuluşuna Kocaeli kutlaması

Erzurum Aşkale’nin kurtuluşuna Kocaeli kutlaması

Kocaeli’de yaşayan Erzurum Aşkaleliler, Büyükşehir’in desteğiyle düzenlenen Kurtuluş Gecesi’nde coştu

KOCAELİ (İGFA) -Kocaeli genelindeki tüm hemşeri derneklerinin buluşmalarına destek sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda kentte yaşayan Aşkalelileri, Kurtuluş Gecesi’nde bir araya getirdi.

Erzurum Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü Hasan Gemici Spor Salonu’nda coşkuyla kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkı ve desteğiyle gerçekleşen programın ev sahipliğini Kocaeli Aşkaleliler Derneği Başkanı Zülküf Eta yaptı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Erzurum dernekleri, Erzurum’dan gelen ilçe belediye başkanları ve çok sayıda Aşkaleli vatandaş katıldı.

Program, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile başladı. Birbirinden güzel eserlerini icra eden mehteran ekibi, Aşkalelilerin beğenisini kazanarak alkış aldı. Ardından Erzurum yöresine ait türkülerin söylendiği, davetlilerin bar ekibinin yöreye özgü oynadığı oyunlarla coştuğu gece, Büyükşehir’in desteğiyle dolu dolu geçti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çakmak, "104 sene evvel Aşkale’yi işgal edenler, farklı zamanlarda ülkemizin farklı yerlerini de işgal etmek istiyorlar. Hem dışarıdan hem içeriden memleketimizin güzelliklerine göz diken düşmanlarımız var. Bu düşmanlar karşısında yiğit dadaşlarımız, evlatlarımız bulunuyor. Allah’ın izniyle onlar var olduğu sürece düşmanların hevesleri kursaklarında kalacak, Türk milletinin şanlı tarihi ve dünyadaki namı yürüyecek. Bunu bu ve benzeri toplantılarla gençlerimize aktarmamız gerekiyor. Bu konuda da çalışan kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kocaeli Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta İSE, Kocaeli’de kurtuluş gecelerini kutlamalarında emeği ve katkısı bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Sıcak hava balonları rekora uçtu!

Özbekistan'ın opera ve bale topluluğu Bursa'da

Kayseri Melikgazi 'hava'sını attı!

İstanbul'da rengarenk koşu

Bursa'da Osmangazi Çocuk Tiyatrosu perde açtı

Kayseri Gastronomi Günleri sucuk dönerle başladı

Türkiye ile yeni uluslararası anlaşma

Bursa'da Yeşil Çevre'den 'iş sağlığı' paneli

Bursa'da maNga coşkusu

Derya Bedavacı, Bursa'da yüreklere dokundu

Memduh Büyükkılıç Öğretmenler Odası'nda

Ruanda yatırımı için ikinci kez buluştular

Balkan Panayırı coşkusu Nilüfer’i sardı

Rasim Arı'dan Almanya çıkarması

Sakarya'nın milli sporcu fabrikası

Bahçelievler katliamında katledilen TİP’li gençler Bursa'da anıldı

Yazgan: Türkiye müteahhitlere ipotek ediliyor

Kapsül Teknoloji Platformu TEKNOFEST 2024’e damga vurdu

Mudanya Mütarekesi'ne uluslararası farkındalık

Hendekli öğrenciler SASKİ'de ders yaptı

Gazeteci Güler: Vatandaşların fay hatlarıyla oynanıyor