Eskişehir’de 8. yıla özel etkinlik; Eskişehirli şairler de tanıtılacak

Eskişehir’de 8. yıla özel etkinlik; Eskişehirli şairler de tanıtılacak

Yazı-Der, 28 Ekim'de Eskişehir'de “Edebiyatta Yeni Normal Akım” etkinliği düzenleyecek.

UBA/(ESKİŞEHİR) - Yazı Dükkanı Akademik Etkinlikler Derneği 8. yıl etkinliğini Eskişehir’de kutlamaya hazırlanıyor. “Edebiyatta Yeni Normal Akım” konulu etkinlik, 28 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 14:00'te Kırmızı Salon'da gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Yazı-Der’e üye şairlerin eserlerinden örnekler sunulacak ve Eskişehirli şairler tanıtılacak.
Dernek Başkanı Recai Oktan, Dernek 2. Başkanı Ethem Arı ve Eskişehir Temsilcisi Şevket Yılmaztürk'ün katılacağı etkinlik, derneğin edebi katkılarını sergilemeyi hedefliyor. Yazı-Der, 23-24-25 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlediği “Oku-Öğren, Yaz-Öğret” etkinliğiyle üç ortak kitap yayınladı: “Dükkândan Dünyaya Gönlümüzce”, “Dükkândan Dünyaya Mutluluk” ve “Dükkândan Dünyaya Mektuplar”. Bu etkinlik, derneğin eğitime katkı sağlama amacının bir parçası olarak önemli bir yer tutuyor.
Dernek, aidat gelirleri, kitap satışları ve gönüllülerinin desteği ile bu öğretim yılında 25 öğrenciye burs sağlıyor. Ayrıca, pandemi döneminde 23 öğrenciye tablet ve yetenekli bir öğrenciye piyano desteği verdi. Facebook ve diğer sosyal medya platformlarında amatör şairlerin eserlerini paylaşarak onları desteklemeye devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından toplam 110 yazar ve şairle birlikte çalışarak, daha fazla destek ve iş birliği ile faaliyetlerini sürdürmeyi amaçlıyor.
Yazı-Der Eskişehir Temsilciliği, “Tüm Çalışmalarımız Eğitime Destek İçin” sloganıyla yaptığı bu çalışmaların daha etkili olabilmesi için basın mensuplarının desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve etkinliğe katılım çağrısı yaptı.


Haber Kaynak : UBA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş başladı... Süreci yöneteceğiz, politikamızı sürdüreceğiz

Caz'ın enerjisi Ankara'yı saracak

Sakarya ADARAY'da ödeme kolaylığı

Baja Bolu eşsiz doğasıyla büyüledi

Özel çocukların Cumhuriyet coşkusu

Es Çocuk Evi’nde coşkulu kutlama

Çayırova Çocuk Kulüpleri’nde Cumhuriyet coşkusu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden sağlık alanında büyük yatırımlar

Kocaeli'de davul ve zurna eşliğinde zeybek gösterisi

Başkan Alkan: ‘’Cumhuriyet birleştirici güçtür’’

Gök Vatan'a 'Siper' olacak... Envantere girdi

Başkan Alemdar'dan Sakaryalılara ADARAY daveti

Zafer Partisi'nden 'Türk Milliyetçiliği' çıkışı! O temsiliyet sadece Bahçeli MHP'sinde yok!

Bursa'da 29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz

İstanbul'un kadın ustaları istihdama katılıyor

İnegöl ve Yıldırım'da 29 Ekim coşkusu

BGL'de TOFAŞ'tan deplasman galibiyeti

Çiftçi, Çayırovalılara Türk Bayrağı dağıttı

Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Vural'dan “Hasta Hakları Günü” açıklaması

158. parti oldu... Anahtar Parti'den ilk mesajları verdi

Bursa'da ilk ders "Dersimiz Cumhuriyete Doğru"