EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Ev tekstili Hometex ile hareketlenecek

Ev tekstili Hometex ile hareketlenecek

Ev tekstili Hometex ile hareketlenecek

TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, katma değerli üretim performansıyla dikkati çeken ev tekstili sektörünün 2022 yılında HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı ile yeniden şahlanacağını söyledi.

BURSA (İGFA) - Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, 2021 yılının ev tekstili sektörü açısından nasıl geçtiğini değerlendirdi ve 2022 öngörülerini paylaştı. Bayram, yılmadan çalışan sanayicilere gösterdikleri özveri adına teşekkür ederken, 2022’den çok umutlu olduklarını kaydetti.

2021’de artan girdi maliyetlerine rağmen ihracat rotasından şaşmayan ev tekstili sektör temsilcilerinin teşekkürü hak ettiğini belirten TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, 2021 yılında yaşanılan dövizdeki dalgalanmanın tüm sektörlerde sıkıntı yaşanmasına sebep olduğunu söyledi. "Döviz kurlarında istikrarsızlık, yatırım ve planlama iklimini tehdit ederken hammadde fiyatlarını da sürekli yükselterek girdi maliyetimizi artırdı" diyen Bayram, "Ancak her zaman olduğu gibi sanayicimizin özverili çalışmasına şahit olduk. Dünyada seyreden olumsuz iklime rağmen ihracatçımızın önemli katkılarıyla büyüme ve ihracat rakamlarımızı her geçen gün artırarak yeni rekorlar kırdık. Özellikle katma değerli üretim dendiğinde ilk akla gelen ev tekstili alanında dünyadaki önemli aktörlerden biriyiz. Ülke ortalamasının üzerindeki kilogram başı ihracat değerimizle sürdürülebilir ekonomimize sunduğumuz katkıyı artırıyoruz burada küresel anlamdaki rekabet gücümüzün kırılmamasını istiyorsak eğilmemiz gereken iki konu var; markalaşma ve yeşil üretim” diye konuştu.

Bayram, 17-21 Mayıs 2022'de İstanbul Fuar Merkezi'nde KFA Fuarcılık organizasyonunda gerçekleştirilecek HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı ile 2022’ye damga vurulacağına söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ev tekstili hometex ile hareketlenecek

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor