Freelance pazarını dijital meslekler besliyor

Freelance pazarını dijital meslekler besliyor

Freelance pazarını dijital meslekler besliyor

Pandemi ile birlikte başlayan evden çalışma modeli ile büyük bir yükselişe geçen freelance pazarı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyüme gösteriyor. Freelance pazarında daha çok dijital mesleklerin yer bulduğunun altını çizen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Sosyal medya, dijital pazarlama, yapay zeka teknolojileri, blockchain, 3D Grafik ve yazılım teknolojileri sektörünün daha çok freelance olarak çalıştığını gözlemliyoruz. Gelişen teknolojiler sayesinde yeni iş alanları da oluşmaya devam ediyor" dedi.

57 milyon kişinin freelance olarak çalıştığı Amerika’da, her yıl bu sayı giderek artıyor. Pandemi ile birlikte evde çalışma modelinin başlaması, freelance pazarının büyümesinde en büyük tetikleyici oldu.

Freelance pazarında özellikle dijital sektörlerin tercih edildiğini altını çizen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “ Sosyal medya, dijital pazarlama, yapay zekâ teknolojileri, blockchain, 3D Grafik, Seo Çalışmaları ve yazılım teknolojileri sektörlerinin freelance modeline daha hızlı uyum sağlıyor. İnternet, bilgisayar ve çalışma ortamının oluşmasının yeterli olduğu çalışma modeline, daha çok genç nüfus tarafından ilgi gösteriyor. Z kuşağının çalışma hayatında yaptığı en etkili değişimlerden biri freelance çalışma modeli. Bu kuşağın iş hayatında daha da etkin olmasıyla pazarın daha da büyüyeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde freelance olarak çalışan kişi sayısının 7-8 milyona ulaşacağını düşünüyoruz” dedi. 

Freelance çalışma modelinde dijital pazarlama yöntemleri uygulamanın önemine değinen Kaplan, “ Öncelikle şirketlerde gördüğümüz gibi freelance çalışanlar da kendilerini ve portföylerini anlatan bir web sitesi oluşturmalı ve hedef kitlesine ulaşabileceği sosyal medya platformunda hesap edinmeli. Daha kısa zamanda hızlı sonuçların alındığı Google reklamlar ve sosyal medya reklamlarını tercih ederek, daha fazla kişiye ulaşabilirler” dedi.

 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz