Geleceğin bilim insanları bu programda buluştu

Geleceğin bilim insanları bu programda buluştu

Geleceğin bilim insanları bu programda buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Liselere Geçiş Sistemi’nde başarılı olan inovasyon ve teknoloji alanında proje üretmek isteyen öğrenciler için düzenlediği ‘Limitless Makers Programı’ tamamlandı. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, 81 ilden seçilen gençleri, bir aylık program süresince alanında uzman isimlerle buluşturduklarını belirterek, “Geliştiren, öğreten programlarımızla kariyer yolculuğunun başındaki gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

ANKARA (İGFA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, başarıyı ödüllendirmeye devam ediyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Limitless Makers’ (Sınır Tanımayan Çözümler) programı, dolu dolu geçen bir aylık programın ardından sona erdi.

Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) başarılı olarak yüzde 1’lik dilimde yer alan ve proje üretmeye istekli öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın inovasyon ve teknoloji alanındaki yetenekleri geliştirmeyi hedefleyen "Limitless Makers (Sınır Tanımayan Çözümler) programında buluştu.

Gençler, bir yandan akademik girişimciliği keşfederken diğer yandan teknik proje üretip, alanında uzman konuşmacı ve eğitmenlerle bir araya gelerek hem öğrendi hem de takım çalışmasını destekleyen aktivitelere katıldı.

İstanbul Riva Milli Takımlar Kamp Tesisinde, 04 - 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen program; “Yenilenebilir Enerji, Temassız ve Önleyici Teknolojiler, Yeni Nesil Teknolojiler, Dijital Hizmetler, Yapay Zeka ve Veri Bilimi, Nörobilim ve Genetik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri” gibi güncel konu başlıklarında gerçekleşti.

Dört haftalık kamp süresince, gençler teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarıyla teknoloji üretim süreçlerini yakından deneyimleme fırsatı buldular. Programın son haftasında ise öğrenciler, hazırladıkları final projelerini sunarak edindikleri bilgi ve deneyimleri sergilediler. Bu süreçle, gençlerin yaratıcı düşünme, problem çözme ve takım çalışması becerilerini geliştirmelerine katkı sağlandı.

“Geliştiren, öğreten, keşfeden programlarla gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Her alanda gençlerin yanında olduklarını ve bu yönde programlar geliştirdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Yaz aylarının ilk haftalarında üniversiteye giriş sınavlarında başarıya ulaşan ve TÜBİTAK bursu kazanan gençlerimizi Vizyon Kamplarımızda buluşturarak, hedefleri doğrultusunda onlara yol arkadaşlığı yaptık. Hemen ardından da LGS’de başarıya ulaşan ve teknolojiye meraklı çocuklarımızla İstanbul’da bir aylık bir kamp programında bir araya geldik. Yeni eğitim-öğretim yılı boyunca da geliştiren, öğreten programlarımızla kariyer yolculuğunun başındaki gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Alanında uzman isimleri kariyer yolculuğunun çok başındaki gençlerle buluşturduklarını ifade eden Bakan Bak, şunları söyledi;

“Limitless Makers programı, gençlerimizin geleceğe dair umutlarını yeşerten ve onlara sınır tanımayan bir bakış açısı kazandıran platform oldu. Geleceğin bilim insanlarını ‘Limitless Makers Programı’nda buluşturduk. Bu yıl dördüncü kez alanında uzman isimler, gençlerimize bir ay boyunca yapay zekadaki gelişmelerden nörobilime, uzay teknolojilerinden dijital yeniliklere kadar pek çok başlıkta eğitimler verdiler; soruları yanıtladılar, merakları giderdiler, rehber oldular. Aynı zamanda yeni dostluklar kuruldu, geleceğin iş birliklerinin temelleri atıldı, üretim sürecinin heyecanı yaşandı. Gençlerimizin inovasyon ve teknoloji alanında gösterdikleri başarı, ülkemizin geleceği adına bizlere büyük umut veriyor.”


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

INTERPOL tarafından kırmızı bülten ile aranan 25 şüpheli yakalandı

Geleceğin bilim insanları bu programda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "FETÖ'cü hainleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz"

Mudanya'da 30 Ağustos coşkusu

Türkiye'nin en büyük graffiti şenliği Bursa'da başladı

İzmit Körfezi’nde ‘Büyük Zafer’in coşkusu

Bolu Dağı Tüneli için tarih verildi

Bekarlığa veda partisinde coştular

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı Malkara’da coşku içerisinde kutlandı

Bursa Büyükşehir'den çiftçiye ‘siyez buğdayı’ desteği

Melek Mosso, Kütahya’da 70.000 kişiyi Cumhuriyet Meydanı’nda buluşturdu!

Selçuklu’da yaz dönemi dolu dolu geçti

TOFAŞ Uros Trifunovic ile anlaştı

Milletvekili Yontar'dan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Bursa'nın zengin mutfak kültürü bu festivalde tanıtılacak

Bursa Atıcılar Mahallesi’ndeki altyapı sorunu 11 gündür çözülmüyor

Osmangazi’de Zafer Bayramı’na özel müzikal belgesel

30 Ağustos Muğla’da coşkuyla kutlandı

Kocaeli 30 Ağustos’u, zafer şarkılarıyla kutladı

Tuz Gölü eski güzelliğini koruyamadı

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik'te coşkuyla kutlandı!