Geleceğin sürücüleri Konya Karatay'da eğitim alıyor

Geleceğin sürücüleri Konya Karatay

Geleceğin sürücüleri Konya Karatay'da eğitim alıyor

Konya'da Karatay Belediyesi’nin eğitim çağındaki çocuklara trafik bilincinin erken yaşlardan itibariyle oluşturulması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürüttüğü “Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimleri” başladı.

KONYA (İGFA) - Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Trafikte Değerler ve Kurallar Eğitimleri” projesinde yeni dönem başladı.

İlçe genelindeki 59 okuldan ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik olarak yürütülen projeyle öğrenciler; Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen servis araçlarıyla Karatay Belediyesi’nin Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 8 bin 900 metrekarelik alanda inşa ettiği ve çocukların trafik kültürünü hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrenebildiği Karatay Trafik Eğitim Parkı’na getiriliyor.

Öğrenciler burada, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman eğitmenler ve trafik polisleri tarafından eğitim alıyor.

Yeni dönem eğitimlerinden Karatay genelindeki 59 okulda eğitim gören 8 bin ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi faydalanacak. Eğitimlerde; akülü araçlar kullanılarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metodları hakkında bilgiler veriliyor.

Trafik eğitimlerinin çocukluk döneminde verilmesinin önemine değinen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; verilen eğitimlerin aynı zamanda toplumsal duyarlılık oluşturma konusunda da önemli bir rol oynadığını belirtti. Başkan Kılca, yaklaşık 8 bin öğrencinin faydalanacağı eğitimlerle geleceğimiz olan çocukların trafik konusunda bilinçlenmesini istediklerini kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Karadeniz'in riskli illerinde ıslah çalışmaları sürüyor

Sakarya OSM’de renkli buluşma

Malatya'da 2 bin 800 engelli aracı tamir edildi

Bronz kline iade alındı

Merzifon Güne Silah Sesleri ile Uyandı: Psikolojik Sorunları Olan Şahıs Tutuklandı

Yeşilay gönüllüleri bağımlılıkla mücadelede birer nefer

Bursaspor-Muşspor maçı sonrası metroda yoğunluk

Düzce'de kurulacak pazar vatandaşları geçmişe götürecek

Bursa’da amatör ligde güvenlik zafiyeti

Okullardaki temizlik polemiğine MEB'den yanıt!

Okula yeni başlayanların güvenlikleri nasıl sağlanmalı?

Antalya'da özel çocuklardan bahçeden sofraya zeytin üretimi

Ayağı kırılan köpek tedavi edildi

Düzce’de yağış kazayı beraberinde getirdi

Boğaziçi Film Festivali'nin belgesel jürisi belli oldu

Yarımada Belediyeler Birliği’nden öğrencilere burs desteği

Dünya belediyeleri Konya Karatay'ın projesine hayran kaldı

Binlerce Bakırköylü ücretsiz sağlık hizmetinden faydalandı

Bakan Kurum, 100 bininci deprem konutuna misafir oldu

Bartın'da yola dökülen çöplere Bakanlık incelemesi!

Bursaspor’un yükselişi sekteye uğradı