Türk tekstil sektörü küresel büyümesine tasarımla güç katacak.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından 15 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması, bu yıldan itibaren ‘Futuretex İstanbul’ adı altında devam edecek.
İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Türk tekstil sektörünün dünya liginde ilk üçe çıkması için tasarımın ve yenilikçi fikirlerin üretileceği bu yarışma büyük önem taşıyor. Onların yeteneklerini, heyecanını, cesaretini ve yaratıcılığını öne çıkarırken tüm paydaşlarımız için yarattığımız katma değeri artıracak ve dünyadaki güçlü konumumuzu pekiştireceğiz" dedi.
Bu kapsamda inovatif fikirlerin değerlendirileceği ve üretime kazandırılacağı yarışmayı çok önemsediklerini kaydeden Öksüz, "Tasarımı katma değerli ihracatın kilit unsurlarından biri olarak görüyoruz. Tasarım alanında çalışacak nitelikli gençlerimizi destekliyoruz. Bu kapsamda bu yıl FutureBase International markası altında gerçekleştireceğimiz kumaş tasarım yarışmamız, yüzlerce tasarımcımıza ilham kaynağı olacak" diye konuştu.
FutureTech kategorisinin teknik tekstil odağında bu yıl ilk defa düzenlendiğini belirten İTHİB Başkan Yardımcısı Fatih Bilici ise, yeni yarışmayla birlikte hedefin her yıl olduğu gibi yeni tasarımcılarımızı sektöre, inovatif fikirleri de üretime kazandırmak olacağını söyledi.
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 200 BİN LİRA
Bu arada her iki yarışmada; birinciye 200 bin TL, ikinciye 150 bin TL, üçüncüye 100 bin TL ödül verileceği kaydedildi.
FutureBase kategorisinde söz konusu ödüllere ek olarak yurt dışı eğitim hakkı, 6 ay yurt içinde yabancı dil eğitimi hakkı, PV Paris fuarını ziyaret ve 60 bin TL jüri özel ödülü de bulunuyor.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz