KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Gemlik Kitap Limanı’nda edebiyat gecesi

Gemlik Kitap Limanı’nda edebiyat gecesi

Gemlik Kitap Limanı’nda edebiyat gecesi

Gemlik Belediyesi tarafından Sözcüklerin Rotası sloganıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen Gemlik Kitap Limanı, edebiyatseverlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü kapılarını açan fuarda pek çok ünlü şair, yazar, gazeteci ve politikacının yanı sıra Gemlikli yazarlar da okurlarıyla buluşuyor.

BURSA (İGFA) - Son olarak gerçekleşen programlarda Kültür Bakanlığı Halk Şairi Avni Yeğin ile Türkiye Şair, Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği Onursal Genel Başkanı Hasan Azkıran “Atatürk ve Şiirin Toplumdaki Yeri” konulu söyleşide konuştular. Şiir sanatı, Türk toplumunun şiire olan ilgisi ile Atatürk ve Milli Mücadele şiirlerinden bahseden şairler, sevilen şiirlerini seslendirdiler. Daha sonra “Kadının Toplumdaki Yeri” söyleşisinde konuşmacı olan Gazeteci Özge Demir, kadına şiddet ve kadın cinayetleri hakkında konuştu. Konukların hediyelerini Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Karataş takdim etti.

Akşam ise Uzun Beyaz Bulut Gelibolu, Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları, Kumral Ada Mavi Tuna gibi çok okunan kitapların yazarı Buket Uzuner Kitap Limanı’nın konuğu oldu. Fuar alanı yanında açık havada kurulan söyleşinin moderatörlüğünü ise Av. Pelin Yılmaz yaptı. Uzuner söyleşide Türk dilinin dünyadaki yerinden bahsederek dilin düşünme şekillerine etkisini, Türkçe’de genellikle öznenin cümlenin sonunda kullanıldığını, bireyciliğin arka planda olduğu için Türklerin kendilerinden önce başka insanları önemseyen, misafirperver insanlar olduklarını söyledi. Uzuner ve Yılmaz’ın hediyelerini de Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren takdim etti.

Gemlik Kitap Limanı’nda bugün saat 18.00’de Osman Balcıgil, "Yağmur Çiseliyor, 80 Darbesine Bugünden Bakmak", 19.00’da Tolga Şardan, Sedat Bozkurt, "Devlet, Medya, Toplum, Geleceğin Siyaset Senaryoları”, 20.00’de Erman Toroğlu “Oynadım, Oynattım, Oynatalım” söyleşileri gerçekleşecek.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Derya Yanık'tan Cenevre'de dikkat çeken görüşme

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde teknik personele hizmet içi eğitim

Netflix'ten genç yeteneklere destek

Siber güvenlik ihlali bir işletmeyi nasıl batırabilir?

Emeklilerin hesaplarında inceleme yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe mahsulü anayasa Türk demokrasisine yakışmıyor!

Başarılı 'Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri' ödüllendirildi

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

Bursa’nın o mahallesi suçun merkezi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

İzmit Belediyesi Kapanca Sokak Festivali başlıyor

Kestel kötü kokular ile burun buruna

Bursa Nilüfer'in kırsal mahallelerindeki 3 kaçak yapı yıkıldı

Muğla Büyükşehir hafriyat kamyonlarını uydu takip sistemi ile denetliyor

Konya, 'Kentsel Hareketlilik'te RAPTOR'a seçildi

TEV'e uluslararası üç ödül

Anıl Can yeni şarkısıyla çok sevildi

Malatya’ya nefes aldıracak çalışmada sona gelindi

Balat metro istasyonunun kapalı olması öğrencileri ve velileri mağdur ediyor

Başkan Pekyatırmacı Buhara Sosyal Tesisi’ni ziyaret etti

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?