Gerçek zamanlı 'siber saldırı' ile ter döktüler!

Gerçek zamanlı

Gerçek zamanlı 'siber saldırı' ile ter döktüler!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Siber Güvenlik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, ilk kez online platform üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen siber saldırı ve savunma yöntemleri vize sınavına katıldı. Öğrenciler vize sınavında “Gerçek Zamanlı Siber Saldırı” ile ter döktü.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Siber Güvenlik Bölümü, hızla gelişen siber güvenlik sektörüne yönelik nitelikli uzmanlar yetiştirme amacıyla önemli bir uygulamaya imza attı.

İkinci sınıf öğrencileri, üniversitenin Küçükyalı Yerleşkesi'ndeki siber güvenlik laboratuvarlarında ilk kez online ve canlı olarak yapılan siber saldırı ve savunma yöntemleri vize sınavına katıldı.

Dijital ortamda gerçek zamanlı saldırı ve savunma tekniklerini deneyimleme fırsatı sunan sınav, öğrencilerin eğitim sürecine katkı sundu.

DİJİTAL ORTAMDA GERÇEK ZAMANLI SINAV DENEYİMİ

Öğrenciler, sınav öncesinde gerekli teknik altyapıyı hazırlayarak, CyberExam platformu aracılığıyla sanal makineler üzerinde teorik bilgilerini pratik becerilere dönüştürme fırsatı buldu.

Meslek Yüksekokulu Siber Güvenlik Programı Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Gündüzgil, sınavla ilgili yaptığı değerlendirmede, “İkinci sınıf öğrencilerimiz platform üzerinden siber saldırı taktiklerini gerçek zamanlı olarak uyguluyor. Sınav kapsamında öğrencilerden, bulundukları network üzerinde zafiyetleri tespit etmeleri, bu zafiyetlere yönelik sömürü araçlarını kullanarak sistemi ele geçirmeleri ve süreçte topladıkları bilgileri sınav platformuna işlemeleri bekleniyor. Bu yöntemle öğrenciler, sektöre ihtiyaç duyulan donanımlı altyapıya sahip bireyler olarak hazırlanıyor” diye konuştu.

Öğr. Gör. Gündüzgil, sınav sürecine ilişkin detayları aktardı.

Öğrencilerin sanal makineler üzerinde gerçekleştirdikleri sınavla Wi-Fi ağ şifrelerini çözme, belirli dosya türlerine yönelik ataklar düzenleme gibi birçok teknik beceriyi uygulama imkânı bulduğunu söyleyen Öğr. Gör. Gündüzgil, 14 hafta sonunda yapılacak final sınavında ise tüm dönem boyunca öğrenilen tekniklerle daha kapsamlı bir CTF (Capture the Flag) sınavı yapılacağını belirterek, bu sayede öğrencilerimizin pratik yeteneklerini geliştirerek, sektörde nitelikli uzmanlar haline gelmelerini hedeflendiğini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Edirne Keşan'da çay 10 TL oldu

İzmir Bornova'da ilk hasat gerçekleşti

TÜB milli ağaçlandırma günü'nde fidan dikti

e-JEST’lerin yeni durağı İngiltere

Akarca Kamu Başdenetçisi oldu

İlk tırın mühürlenmesi Vali Aygöl’den!

Foça'da yarış için rüzgarı bekliyorlar

Düzce'de masaj salonu tepkisi kavgaya dönüştü! 1 yaralı

Keşanlı öğrenciler yüzmede gurur kaynağı oldu

Bakan Yerlikaya'dan 'göç' mesajı

Keşan'dan Çanakkale Bölge Müdürlüğü'ne atandı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Kayseri Talas depreme hazır

Kayseri Büyükşehir'den manda üreticisine destek

Resul Ertürk: "Eskişehir için deprem riskini azaltılmalı"

Ali Safa Şen açıkladı: "Ara eleman konusu ciddi problem var"

Süleyman Bakal: "Operatörlere sınırsız zam hakkı tanınmamalı"

Eskişehir’de Kalabak su zammına tepki

Talat Yalaz: "Gürhan Albayrak hakim olmadığı bir konuda hariçten gazel okuyor"

CHP'li Türeli'den Cari Açık Uyarısı: "Türkiye'nin Ekonomik Yapısı Dış Tasarrufa Bağımlı"

Cumhuriyet Dönemi Karadeniz Bölgesi Âlimleri Sempozyumu Trabzon'da Gerçekleşti