Tarih: 15.07.2024 12:50

GÜLER’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

BURSA / UBA - 15 Temmuz 2016’da bir grup hain tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün 8. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Dünya Türk Birliği Genel Başkan Danışmanı Gazeteci Enver Güler, “Ülkenin bağımsızlığı için tanklara ve toplara göğsünü siper eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.
       15 Temmuz milletin destansı direnişi sayesinde ihanet çetesine büyük bir ders verildiğini belirterek, “15 Temmuz bu ülkenin kaderinin değiştiği, bir milletin iradesine sahip çıkarak destan yazdığı bir tarihtir. 15 Temmuz akşamı, bu toprakların tarihini, bu toprakların yiğit ve yürekli halkı yeniden yazdı. Ruhunu şeytana satmış onursuz darbecilerin hakaretlerine, işkencelerine, cinayetlerine ve zulümlerine maruz kalan halkımızın onurlu ve yürekli evlatları olarak, imansız ve izansız cuntacılara geçit vermedik. Milletimiz, korkusuzca zorbalara, alçaklara, kalleşlere karşı dimdik durarak direndi. Onların o kirli emellerine ulaşmalarına imkan ve fırsat vermedi” dedi.

15 Temmuz ruhunu hep yaşatılması gerektiğini belirten Enver Güler, “15 Temmuz akşamı toplumun her kesimi sokaklara çıkarak tepkisini dile getirdi. Kendi yerelimizde buna bizzat şahitlik ettik. O gün meydanları boş bırakmayanlar, ırklarını, renklerini, siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak vatan için, bağımsızlık için canını feda etmeye hazırdılar. O günkü birlik ve beraberliğimizi her zaman sürdürmek zorundayız. 15 Temmuz’da yaşadıklarımızı bizden sonra gelenlere aktaralım ki hayatlarını şekillendirirken bunu göz önünde bulundursunlar. Bu onurlu milletin devleti için neler yapabileceklerini öğrensinler. Rabbim bir daha bu ülkeye 15 Temmuz’lar yaşatmasın ve bu ülkenin ekmeğini yiyerek ihanet eden hainlere bir daha fırsat vermesin. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —