Gürültü bariyeri çevresel gürültüyü azaltıyor

Gürültü bariyeri çevresel gürültüyü azaltıyor

Gürültü bariyeri çevresel gürültüyü azaltıyor

Dünyada ve Türkiye’de büyük şehirlerde yaşayan insanlar her geçen gün daha uzun süreyle ve daha yüksek miktarda çevresel gürültüye maruz kalıyor. Avrupa Çevre Ajansı’na göre 100 milyon kişi sağlığa zarar veren gürültüye maruz kalırken, çevresel gürültü her yıl 12 bin kişinin erken ölümüne sebep oluyor. Ytong'un ürettiği Gürültü Bariyeri, çevresel gürültüyü azaltıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Avrupa Çevre Ajansı tarafından hazırlanan “Avrupa’da Çevresel Gürültü 2020” başlıklı rapora göre çevresel gürültü ve özellikle karayolu trafiği gürültüsü, milyonlarca insanın sağlığını ve refahını etkileyen önemli bir çevre sorunu olmaya devam ediyor. Avrupa nüfusunun yüzde 20’si -yaklaşık 100 milyon kişi- sağlığa zarar veren oranda gürültüye maruz kalıyor. Bu kişilerde uyku bozukluğu, kalp hastalıkları ve bağışıklık sistemi sorunları görülürken, 12 bin kişinin erken ölümüne sebep olduğu tahmin ediliyor.

TÜRK YTONG'TAN GÜRÜLTÜ BARİYERİ

Gazbeton sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong’un ürettiği Gürültü Bariyeri, karayolu, demiryolu, uçak ve endüstri kaynaklarından gelen çevresel gürültünün azaltılması için hem ekonomik hem de dayanıklı bir çözüm sunuyor.

Şehir hayatındaki gürültünün insan ve toplum sağlığına önemli bir tehdit olduğuna dikkat çeken Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, yerleşimlerin ulaşım ağlarına yakın bölgelerde yoğunlaşması ile çevresel gürültü sadece büyük şehirlerin değil, her ölçekteki yerleşim alanının sorunu haline geldiğini söyledi. Şehirlerdeki gürültü kirliğinin kontrolü ve azaltılması amacıyla ülkemizde başlatılan Avrupa Birliği mevzuatı uyum çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Ytong Gürültü Bariyeri’ni tasarladıklarını anlatan Öztoprak, "Panel ürünlerimizle oluşturduğumuz Ytong Gürültü Bariyeri, karayolu, demiryolu, hava alanı ve endüstriden kaynaklanan çevresel gürültünün kontrolü ve yaşam alanlarına olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla gürültü/ses perdesi olarak kullanılıyor. Hava şartlarına son derece dirençli ve bakım gerektirmeyen bir çözüm olduğu için ülkemizin bütün iklim bölgelerinde kullanılabiliyor" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

'102. Yılda 100+2 Sergi' projesi Kütahya’da hayat buldu

Bursalı 'Pirge' ihracatın 'metalik yıldızı' oldu!

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: O tutarlı bir insandı

Kayısının başkentini de 'don' vurdu! Başkan Er, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü

Kruvaziyer turizminin yükselişi sürüyor... Potansiyelin üzerine çıkıldı

Bursa Karacabey Belediye Başkanı İYİ Parti'den istifa etti!

“Sağlıklı Beslenme Yolculuğum” başladı

Uşak tekstil geri dönüşümünde dünya birincisi oldu

Düzce'de yabancı öğrencilerin rahatsızlığına ceza kesildi!

Sakarya Büyükşehir’in özel çocukları aileleriyle birlikte panelde buluştu

Konya Bilim Merkezi’nde 7. Fizik Masterclass etkinliği

Filistin davasına destek için TBMM buluşturuyor

Muğla turizminin geleceği üniversite panelinde ele alındı

DEÜ ve İzmir Valiliği'nden aileyi güçlendirme hamlesi

Bursa Osmangazi Belediyesi yazar Ayşen Işık’ı ağırladı

Sakarya'da Hastaneler Kampüsü'nde otopark çalışmasında sona gelindi

Sakarya'da alternatif kaynaklar şehrin güvencesi olacak

Sakaryalı başarılı atlet Alanya’da zirveye yükseldi

Konya Karatay'da çocuklara 'geleneksel' heyecan

Tekirdağ'da rüzgar enerjisi tartışmasına ses oldu... Projeye köylülerden tepki!

Artvin Valiliği 'Bağımlılıkla Mücadele' için toplandı