Tarih: 27.07.2021 19:20

Harvard Üniversitesi’nden sıra dışı araştırma

Facebook Twitter Linked-in

Harvard Üniversitesi, uzaylıların varlığına ve teknolojilerine dair kanıt aramak için yeni bir proje başlattı.

1,75 milyon dolarlık projeye Galileo adı verildi. Araştırmacılar, 2017 yılında Dünya'nın yanından geçen ilk yıldızlararası nesne olan 'Oumuamua'nın, uzaylılara ait teknolojinin bir parçası olduğunu kanıtlamaya çalışacak.

Güneş Sistemi'nin dışından geldiği tespit edilen ilk yıldızlararası nesne 2017’de Dünya’nın yakınından geçti.

"Oumuamua" adı verilen cisim bilim dünyasında büyük bir tartışma başlattı.

İlginç hareketleri nedeniyle cisim, Harvard Üniversitesi’nde astrofizikçi olan Avi Loeb tarafından uzaylı gemisi olarak tanımlandı.

TANIMLANAMAYAN HAVA OLAYLARI DA ARAŞTIRILACAK

Loeb, geçen Pazartesi günü Galileo Projesi adlı uzaylı teknolojileri ve medeniyetlerinin fiziksel kanıtlarını arayacak yeni girişimini duyurdu.

En az dört hayırsever tarafından desteklenen 1,75 milyon dolarlık proje, doğada dünya dışı olabilecek yıldızlararası nesneleri aramak için Dünya tabanlı bir teleskop ağı kullanacak.

Uzmanlar ayrıca, Dünya'nın yörüngesindeki potansiyel uzaylı gemilerinin yanı sıra atmosferdeki tanımlanamayan hava olaylarını (UAP) da inceleyecek.

Gökbilimciler Oumuamua'nın varlığından haberdar olduklarında, cisim saatte 315 bin kilometre hızla uzaklaşıyordu.

Yeryüzündeki ve uzaydaki birkaç teleskop cismi sınırlı bir şekilde gözlemledi.  Bu durum ise 200 metre yarıçap uzunluğuna sahip nesnenin ne olduğu ve nereden geldiği hakkında birçok soruyu cevapsız bıraktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —