Hatay Defne'den 'bankamatik memurları'na tepki!

Hatay Defne

Hatay Defne'den 'bankamatik memurları'na tepki!

Hatay'ın Defne ilçesinde Halk Temsilcileri Meclisi, Defne Belediyesi önünde yaptığı eylemle bankamatik memurlarının açıklanmasını istedi.

HATAY (İGFA) - Hatay'da CHP'li Defne Belediyesi eş, dost, akraba atamalarıyla gündeme geldi.  Belediye yönetimi kabul ettiği ve "çözüm" sözü verdiği soruna ilişikin adım atmadı, atmak isteyenlere de engel oldu. 

Türkiye Komünist Partisi Belediye Meclisi Grubu ve Defne Halk Temsilcileri Meclisi'nden belediye önünde yapılan basın açıklamasında, atamalardan ihalelere tüm usulsüz uygulamaları tek tek sıralandı ve "Belediyeyi yönetemiyorsunuz" denildi.

'MAAŞ ALIYOR AMA HİÇBİR ŞEKİLDE İŞE GELMİYOR'

Defne Halk Temsilcileri Meclisi adına konuşan Hizam Hasırcı, aralarında eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın akrabalarının da bulunduğu çok sayıda kişinin çalışmadan belediyeden maaş aldığını öne sürdü. "Lütfi Savaş'ın yengesi bu belediyeden hem de üst düzey yönetici olarak maaş alıyor ve hiçbir şekilde işe gelmiyor" diyen Hasırcı, "Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgür birinci meclis toplantısında bunu kabul etti ama aradan geçen 7 aylık süreçte kendisi hakkında hiçbir işlem yapmadı.  CHP'de yöneticilik yapan, burada istihdam edilenler mesai saatinde nasıl oluyor da parti çalışması yapıyorlar? Belediye bu maaşı parti çalışması yapsınlar diye mi veriyor?" diye sordu.

Bu konudaki sorularının yanıtsız bırakıldığı aktaran Hasırcı, belediye yönetimine "Neden açıklamıyorsunuz" sorusunu yöneltti.

"Bu ülkenin gariban çocukları işsiz gezerken arkasına bir para babasını alanın çalışmadan, işe gelmeden belediyeden para aldığını biliyoruz. Bunlardan hesap soracağız demiştik. Meclis üyelerimiz hesap sormak için önergeler verdiler ama maalesef yanıtsız kaldı.

Öte yandan eylemde iki soruna daha değinildi. Açıklanmayan ihaleler ve bağışların hesabını soracaklarını belirten Hizam Hazırcı, usulsüzlüğe izin vermeyeceklerinin altını çizdi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bursa Gemlik, Romanyalı kardeşleri ağırladı

Turizmin varış noktası: “Müze” 

Sakarya YADEM’le yaşlılar spor ve doğayla buluşuyor

Malatya'da öğrenci servislerine sıkı denetim

Felsefelogos Akademi’den Savaş ve Felsefe programı

Geleneksel Pazaryeri panayırına yoğun ilgi

10 ilde Gürz-17! 71 mağaraya imha!

Bursa-Mudanya yolunda trafik kazası!

Kredi kart borçlarına yapılandırma! Azami faiz oranları değişti

İzmir’de Interfresh Eurasia sektör temsilcilerini buluşturdu

ASKON USA, Türk-Amerikan iş insanlarını bir araya getirdi!

Trakya Üniversitesi’nden 9 akademisyen en etkili bilim insanları arasında

Bursa Gemlik'ten Bursaspor'a kombine katkı

Beğendik doğal gazla buluştu

Haftanın son iş günü nasıl bir hava olacak?

Edirne Keşan'da öğrenciler itfaiyecilik mesleğini tanıdı

Bilecik 700 yıllık kültürel miras için düğmeye basıldı! Osman Gazi'nin evinin izi araştırılıyor

Manisa Büyükşehir yeni projelerle gençleri kucaklayacak

Düzce'de motosikletli yayalara çarptı: 3 yaralı

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın'a silahlı saldırı!

ABD New Jersey'de yolcu ücreti krizi!