Her aileye rehber geliyor... Sosyal risk haritası çıkarılıyor

Her aileye rehber geliyor... Sosyal risk haritası çıkarılıyor

Her aileye rehber geliyor... Sosyal risk haritası çıkarılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal risk haritası çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, sosyal risk haritası ile mahalle mahalle, ilçe ilçe, hane hane, kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, bunların hepsinin haritalanacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, ailelerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Bakan Göktaş, ailelerin karşı karşıya oldukları risk ve tehditlere karşı korunmasına yönelik çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Bu konudaki önemli çalışmalarından birinin "sosyal risk haritası" olduğunu vurgulayan Göktaş, "Bakanlık olarak, sosyal risk haritası çalışmamızı başlattık. Sosyal risk haritaları kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, bağımlılık gibi sosyal olguların bütüncül olarak görülmesine imkan sağlayacak. Sosyal risk haritası ile mahalle mahalle, ilçe ilçe, hane hane, kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, bunların hepsi haritalanabilecek. Elde edilen bulgularla her bir şehre, ilçeye, mahalleye hatta aileye özgü koruyucu ve önleyici faaliyetler belirlemek mümkün olacak." diye konuştu.

Bu konuda Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Gençlik ve Spor bakanlıklarının yanı sıra ilgili kurumlarla yakından çalıştıklarını dile getiren Bakan Göktaş, "Koordinasyon halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmamız tamamlandığında, henüz gerçekleşmeden vakalara müdahale edebilme kapasitemiz gelişecek." ifadesini kullandı.

Pilot çalışma başlattıklarını da aktaran Göktaş, sosyal risk haritalarını 81 il, 922 ilçe için oluşturduktan sonra tek bir ekranda bu konudaki tüm bilgilere ulaşacaklarını vurguladı.

Bakan Göktaş ayrıca bir gazetecinin, ailelere yönelik danışmanlık hizmetine ilişkin sorusu üzerine de, sosyal risk haritalarından elde edecekleri bulguların ardından yenilikçi bir modeli de hayata geçireceklerini belirtti. Bakan Göktaş, yurt genelinde uygulamayı planladıkları "Aile Rehberi Sistemi" modelinin de detaylarından bahsetti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Gıda atıkları toprağa gübre oluyor

Kocaeli'de Kadın Çiftçiler Günü kutlandı

Küresel iflaslar beklenenden daha fazla

Kaleiçi’nde sokaklar, meydanlar sanatla buluşacak

Bursa'da klasik otomobiller bu kez Mütareke için kez yola çıkıyor

Meram’ın park ve bahçelerine kış bakımı 

Kocaeli'de üstyapı çalışmaları devam ediyor

Sosyal medya tehdit alanı olmayacak.. 403 bin internet adresine erişim engellendi

Muğla'da, Mumcular Atıksu Arıtma Tesisinin yüzde 25’ini tamamladı

Mahalle buluşmaları Yeşilköy ve Yeşilyurt ile devam etti

Sakarya’da 17 yeni engelsiz park alanı devrede

Keçiören’de mıntıka temizliği

Akademisyenler Selanik’te 'Afetlerin Önlenmesi' konferansına katıldı

Sürdürülebilir deniz ürünleri için önemli adım

Adıyaman'da depremde panikleyerek baygınlık geçirdi

Beyşehir Yaka Manastır Tabiat Parkı Konya'ya yakışacak

Beylikdüzü Belediyesi’nin 2025-2029 stratejik planı açıklandı

Fahrettin Altun'dan medya kuruluşlarına 'sorumlu yayıncılık' çağrısı

Murat öğretmen 25 yıldır ücretsiz onarıyor

Atıkların sanata dönüştü sergi OSM’de açıldı

Kocaeli Darıca’da yeni kavşak çalışması