EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Hindistan’da hedef 100 milyon dolar

Hindistan’da hedef 100 milyon dolar

Hindistan’da hedef 100 milyon dolar

Türk mobilya ihracatçıları Ekim ayında Fas’a, Kasım ayında ise; Hindistan’a çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Fas'ın mobilya ithalatında Çin'in ardından ikinci sırada yer alan Türkiye, birinciliği hedefliyor.

İZMİR (İGFA) - Son 22 yılda dünyada 15 basamak yükselerek 8. Sıraya yükselen Türk mobilya sektörü, ilk beş ülke arasına adını yazdırmak için ihraç pazarlarında atağını sürdürüyor. Türk mobilya ihracatçıları Ekim ayında Fas’a, Kasım ayında ise; Hindistan’a çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Afrika’ya giriş kapısı olan Fas’a 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında “Mobilya Ticaret Heyeti” düzenleyecek. Fas’a gidecek kafilede 22 Türk firmasından 36 iş insanı yer alacak.

Fas’ın yıllık 700 milyon dolarlık mobilya ithalatında ikinci büyük tedarikçi konumunda olduklarını paylaşan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, Fas’ın mobilya ithalatında yüzde 15’lik payla ikinci ülke konumuna sahip olduklarını, lider ülke olan Çin’i geçmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin Fas’a mobilya ihracatının son 5 yılda yüzde 100’ün üzerinde artış göstererek 52 milyon dolardan 105 milyon dolara yükseldiğini aktaran Gürle, “Fas’a 2023 yılı Aralık ayında URGE Projemiz kapsamında ilk ticaret heyetimizi yapmıştık. Bu sefer sektörel ticaret heyeti düzenliyoruz. Batı Afrika ülkelerinin ticaretinde Fas kritik konumda. Türkiye ve Fas arasında 2004 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA), iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol oynadı. Türk şirketlerimizin Fas'ta çeşitli yatırımları var. İnşaat, enerji, lojistik ve turizm sektörlerinde Türk firmalarının önemli projeleri bulunuyor. Fas’ta çok sayıda Türk mobilya firmamız mağazalar açtı ve o coğrafyada Türk mobilya ihracatçıları İspanya, İtalya ve Fransa’yı geride bıraktı. Ticaret Heyetimiz sayesinde kuracağımız yeni iş birlikleriyle Çin’i de geçerek birinci ülke olacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz Fas’ın mobilya ithalatında yüzde 15 olan payımızı yüzde 25’e çıkarmak. 22 firmadan 36 iş insanımızın katılımı bu inancımızı güçlendiriyor” diye konuştu.

2024 yılının ilk sektörel ticaret heyetini 5-9 Mayıs 2024 tarihlerinde Suudi Arabistan’a yaptıkları bilgisini veren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, 7-11 Ekim 2024 tarihlerindeki Fas Mobilya Ticaret Heyeti sonrası Kasım ayında Hindistan Mobilya Ticaret Heyeti’yle 2024 yılı pazarlama faaliyetlerini noktalayacaklarını ifade etti.

Türkiye ve Hindistan arasındaki ticari ilişkiler son yıllarda büyük bir ivme kazandığını vurgulayan Güngör, “Bu ticaretin ana kalemlerinden birini mobilya sektörü oluşturuyor. Mobilya sektörümüz, özellikle Hindistan’ın büyüyen orta sınıfı ve kentleşme süreciyle birlikte önemli bir ihracat kalemi haline geldi. Hindistan’ın sıcak ve nemli iklimine uyumlu olan kaliteli malzemelerden, estetik tasarımlarla üretilen dayanıklı Türk mobilyaları Hindistanlı tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Türk mobilyalarının uzun ömürlü ve fonksiyonel oluşu da Hindistan’da beğeniyi artırıyor. 2020 yılında 7,7 milyon dolar olan ihracatımız 2023 yılında 17 milyon dolara ilerledi. Bu ticaret heyetiyle Hindistan’a mobilya ihracatımızın orta vadede 100 milyona ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: hindistan’da hedef 100 milyon dolar

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye ile yeni uluslararası anlaşma

Bursa'da Yeşil Çevre'den 'iş sağlığı' paneli

Bursa'da maNga coşkusu

Derya Bedavacı, Bursa'da yüreklere dokundu

Memduh Büyükkılıç Öğretmenler Odası'nda

Ruanda yatırımı için ikinci kez buluştular

Balkan Panayırı coşkusu Nilüfer’i sardı

Rasim Arı'dan Almanya çıkarması

Sakarya'nın milli sporcu fabrikası

Bahçelievler katliamında katledilen TİP’li gençler Bursa'da anıldı

Yazgan: Türkiye müteahhitlere ipotek ediliyor

Kapsül Teknoloji Platformu TEKNOFEST 2024’e damga vurdu

Mudanya Mütarekesi'ne uluslararası farkındalık

Hendekli öğrenciler SASKİ'de ders yaptı

Gazeteci Güler: Vatandaşların fay hatlarıyla oynanıyor

Konya'daki samimi daveti karşılıksız bırakmadı

Bursa Gemlik'te festivalin renkli ismine ziyaret

Bakan Yerlikaya'dan ağır yaralı polis memuruna hastane ziyareti

Bursa'da ödüllü bilim insanları gençlerle buluştu

Otomotiv ihracatı yüzde 21 arttı

Kocaeli’nin yazarları Kocaeli’nin kitap fuarında