Hurda otobüsten doğal afet konaklama aracı

Hurda otobüsten doğal afet konaklama aracı

Hurda otobüsten doğal afet konaklama aracı

Başkan Büyükkılıç, doğal afetlere müdahaleye giden ekipler için hurda otobüsten tasarlanan afet aracının, Kahramanmaraş merkezli depremlerde itfaiye ekiplerine 17 gün boyunca konaklama imkânı sağladığını söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla 2 yıl önce hayata geçirilen ve afet durumlarında görevli personelin olay yerinde geçirdiği gün süresince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için hurda otobüsten tasarlanan afet aracı, 17 gün boyunca itfaiye ekiplerine hizmet etti. 

2021 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından deprem, sel gibi afet durumlarında görevli personelin olay yerinde geçirdiği gün süresince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için hurda bir otobüs, doğal afet konaklama aracına dönüştürüldü. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin bölgede görevlendirildiğini hatırlattı.

Deprem bölgesinde aynı zamanda afet aracının kriz yönetimini de kolaylaştırdığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Mobil konaklama afet aracımız, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde görevlendirilen personelin afet bölgesinde yemek, barınma, konaklama gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük kolaylık sağladı. 17 gün boyunca ekiplerimize, afet aracında daha sağlıklı bir biçimde konaklama imkânı oluşturuldu” dedi. Proje tasarımının tamamen yerli ve milli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, su deposuyla, lavabosu, tuvaleti, banyosu, yatakları, mutfağı, dinlenme ortamı ve direksiyon yanındaki yardımcı şoförüyle birlikte afet aracı sayesinde ekiplerin, bölgede daha aktif bir çalışma yürüttüğünü vurguladı.  Konforlu bir şekilde hizmet verme mantığı içerisinde bir çalışma yapıldığını kaydeden Büyükkılıç, aracın içerisinin, personelin mevcut koşullarda ihtiyacını giderebilmesi adına, yemek ihtiyacı için mutfak, dinlenmeleri için ranzalar, duş ve lavabo ihtiyaç yerleri, televizyon, klima gibi birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde oluşturulduğunu söyledi.

Başkan Büyükkılıç, afet aracının içerisinde, fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinası, mikrodalga fırın, klima, ranza, klozet ve banyo takımı olacak şekilde dizayn edildiğini ifade etti.   Büyükkılıç, kahraman itfaiye ekiplerinin deprem bölgesinde 13 araç, 71 personel ile arama kurtarma çalışmalarında 37 vatandaşı sağ kurtardığını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş başladı... Süreci yöneteceğiz, politikamızı sürdüreceğiz

Caz'ın enerjisi Ankara'yı saracak

Sakarya ADARAY'da ödeme kolaylığı

Baja Bolu eşsiz doğasıyla büyüledi

Özel çocukların Cumhuriyet coşkusu

Es Çocuk Evi’nde coşkulu kutlama

Çayırova Çocuk Kulüpleri’nde Cumhuriyet coşkusu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden sağlık alanında büyük yatırımlar

Kocaeli'de davul ve zurna eşliğinde zeybek gösterisi

Başkan Alkan: ‘’Cumhuriyet birleştirici güçtür’’

Gök Vatan'a 'Siper' olacak... Envantere girdi

Başkan Alemdar'dan Sakaryalılara ADARAY daveti

Zafer Partisi'nden 'Türk Milliyetçiliği' çıkışı! O temsiliyet sadece Bahçeli MHP'sinde yok!

Bursa'da 29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz

İstanbul'un kadın ustaları istihdama katılıyor

İnegöl ve Yıldırım'da 29 Ekim coşkusu

BGL'de TOFAŞ'tan deplasman galibiyeti

Çiftçi, Çayırovalılara Türk Bayrağı dağıttı

Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Vural'dan “Hasta Hakları Günü” açıklaması

158. parti oldu... Anahtar Parti'den ilk mesajları verdi

Bursa'da ilk ders "Dersimiz Cumhuriyete Doğru"