İBB, 65 yaş üstü İstanbullular teknolojiyi kolaylıkla kullanabilsin diye “Her Yaşta Dijital” uygulamasını hizmete aldı. Toplam 6 eğitim içeriğinin bulunduğu dijital platform sayesinde, yaş almış kişiler internet teknolojisini zorluk yaşamadan kullanabilecek. İBB Kartal Yaşlı Bakım ve Huzurevinde gerçekleşen tanıtım toplantısına, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ile Darülaceze sakinleri katıldı.
İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 65 yaş ve üzeri vatandaşların teknoloji kullanımını kolaylaştıracak “Her Yaşta Dijital” uygulamasını devreye aldı. İBB’nin Yaşlılara Saygı Haftası etkinliğinde tanıtılan dijital platform sayesinde, yaş almış kişilerin teknoloji ve interneti bir başkasına ihtiyaç duymadan kullanabilmesi hedefleniyor.
İBB Kartal Yaşlı Bakım ve Huzurevinde gerçekleşen tanıtım toplantısına, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ve Bağ Dernek kurucusu Özgün Biçer ile Darülaceze sakinleri katıldı.
YAŞ ALMIŞ BİREYLERDE İNTERNET KULLANIMI 4 KAT ARTTI
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Yaşımız kaç olursa olsun dijitalleşmeye ayak uydurmalıyız. 65 yaş üstü büyüklerimizin de dijital dünyadaki rollerini artırmayı hedefliyoruz. Büyüklerimizin internette kendi işlerini kendilerinin yapmaları çok önemli. Yaşlı bakım politikalarında bu daha ilk adım. Hem İBB hem Kartal Belediyemiz yaşlı bakım politikalarını zenginleştirerek devam edecek” dedi.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ise ülkemizde son dört yılda 65-74 yaş grubundaki bireylerin internet kullanımlarının, 4 kat arttığına dikkat çekti. İBB’nin yaş almış bireyler için sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Arslan konuşmasına şöyle devam etti:
“Yaş almış hemşerilerimizi dijital ortamla buluşturarak etkin ve verimli zaman geçirmelerini amaçlıyoruz. Bağ Etkileşimli Öğrenme Derneği ve Enstitü İstanbul İSMEK ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz “Her Yaşta Dijital” platformu ile büyüklerimizin de dijital alandaki okuryazarlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Platforma kaydolan 65 yaş üzeri her birey, etkileşimli öğrenme modüllerine kolayca ulaşabilecek. Gündelik yaşamında ihtiyaç duyabileceği birçok ihtiyacını bu platform üzerinden yapabilecek.”
SADECE 65 YAŞ ÜSTÜ BİREYLER ÜYE OLABİLİYOR
Her Yaşta Dijital platformuna https://heryastadijital.ibb.istanbul/ adresi ve mobil uygulama üzerinden ulaşmak mümkün. Bu platform sayesinde 65 yaş üstü İstanbullular, gündelik yaşamlarında ihtiyaçları olan dijital becerilere ait eğitimlere erişebilecek. Sadece 65 yaş ve üzeri İstanbulluların, TC kimlik numaraları ile üye olabileceği platformda; WhatsApp, MHRS Kullanımı (Sağlık Bakanlığının Merkezi Hekim Randevu Sistemi), Gmail, Facebook, E-Devlet ve Sanal Alışveriş sitelerinin kullanımına yönelik eğitimler yer alıyor.
Platformda ayrıca, kültür, sanat, sağlıklı yaşam, eğlence, oyun ve faydalı link kategorilerinin de yer aldığı “Dijital Meydan” isimli bir alan da bulunuyor. Platformdaki eğitimler, dil, içerik ve tasarım açılarından yaş gurubu dikkate alınarak “basit” şekilde tasarlandı. Eğitimler sadece yazılı metin olarak değil; aynı zamanda video ve sesli anlatım seçenekleriyle zenginleştirildi.
Programa katılan Darülaceze sakinleri için günün sonun da bir de sürpriz vardı. Davetliler, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında İBB Kent Orkestrası Müdürlüğü Türk Müziği konseri ile keyifli anlar yaşadı.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz