Son günlerde güvenlik sorunlarıyla sıklıkla konuşulan Instagram ile ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, 2021’in ilk 11 ayında en çok sorun yaşanan konuları derledi. Instagram ile ilgili Şikayetvar’a ulaşan sorunların başında kullanıcıların hesaplarının çalınması ve çalınan hesabın Instagram tarafından kapatılmaması gelirken şikayetler yüzde 224 oranında arttı.
İSTANBUL (İGFA) - We Are Social ve Hootsuite’in birlikte yayımladığı 2021 raporuna göre dünya nüfusunun yüzde 59’u internet kullanıcısı ve bu kullanıcıların (4.20 milyar kişi) yüzde 53’ü düzenli olarak sosyal medya kullanıyor.
Aynı raporun sonuçlarına göre Facebook ve YouTube’un ardından en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başındaysa Instagram geliyor. Dünyanın en çok sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da, şu sıralar güvenlik sorunları Türkiye’de en çok tartışılan konuların başında geliyor. Şikayetvar verilerine göre, Instagram’da son 11 ayda şikayetler yüzde 224 arttı ve Şikayetvar'daki Instagram sayfası 1.5 milyon kez ziyaret edildi. Şikayetlerin ana konusuysa çalınan hesaplar ve Instagram tarafında ulaşılamayan müşteri temsilcileri oldu.
Yıllık trafik artış oranı yüzde 185 artış gösterdi. 2020’de platform üzerinden Instagram ile ilgili toplam 536 bin 136 arama gerçekleştirilirken 2021’de bu sayı 1 milyon 527 bin 4’e yükseldi. Mayıs ayı, ziyaretlerin zirve yaptığı ay oldu. Bu ayda ziyaretler yüzde 270 arttı.
Şikayetvar verilerine göre geçen yılın ilk 11 ayıyla kıyaslandığında 2021’in aynı dönemine göre Instagram şikayetleri yüzde 224 arttı. 3 bin 547 olan şikayet sayısı 9 bin 249’a yükseldi. 2021’de şikayet artışının en yoğun yaşandığı aysa Mayıs oldu. Bir önceki yılın Mayıs ayıyla 2021’in mayıs ayı karşılaştırıldığında şikayetlerin yüzde 262 arttığı gözlemlendi. Bir önceki yılın aynı dönemiyle son 3 aylık şikayet artışları incelendiğindeyse şikayetler yüzde 101 arttı.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz