İş Dünyası ve İnsan Hakları Hızlandırma Programı'na başvurular sürüyor

İş Dünyası ve İnsan Hakları Hızlandırma Programı

İş Dünyası ve İnsan Hakları Hızlandırma Programı'na başvurular sürüyor

UN Global Compact Türkiye’nin “İş Dünyası ve İnsan Hakları Hızlandırma Programı”na başvurular başladı. 2025 Ocak ayında başlayarak 6 ay sürecek programa başvurular için son gün 20 Aralık 2024 olarak açıklandı.

İSTANBUL (İGFA) - UN Global Compact Türkiye’nin İş Dünyası ve İnsan Hakları Hızlandırma Programı, iş dünyasının insan hakları alanındaki uygulamalarını geliştirmesini ve taahhütlerini gerçekleştirmesini desteklemeyi amaçlıyor. Hayata geçtiği 2023 yılından bu yana dünya genelinde 1,500, Türkiye’de 52 şirketin yer aldığı programda katılımcılar, program sonunda şirketlerine özel insan hakları eylem planlarını hazırladılar. 

Dünya genelinde 50 ülkede eş zamanlı uygulanan programa katılan şirketler Program’da insan hakları üzerindeki önemli etkilerini belirleme ve uygunluk denetim (due diligence) süreçlerini tesis etme süreçlerini öğrenerek şirketlerinin insan hakları yolculuğunu hızlandıracak. Program sayesinde katılımcı şirketler hem kendi operasyonlarında hem de değer zincirinde insan haklarını iyileştirmek için bir eylem planı oluşturarak, bu alanda birlikte çalışabileceği paydaşlardan oluşan bir ağa erişecek.

Katılımcı şirketler hem online hem de uzmanların kolaylaştırıcılığında düzenlenen eğitimlere ve deneyim paylaşımı oturumlarına erişecek, uluslararası en iyi uygulamaları öğrenecek ve yerel düzeyde işbirlikleri olanaklarından yararlanacak. Programı tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.  


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Malatya engelsiz farklı aktivitelere ev sahipliği yapıyor

Konya'da 3x3 heyecanı

Sakarya'da 300 hane doğalgazla buluşuyor

İzmit'te Sanat Akademisi'nde yeni dönem seçmeleri tamamlandı

MEBİ ile bireysel öğrenme deneyimi başladı

Oyun değiştiren teknolojilere yenileri eklendi... Roketsan yeni güçlerini tanıttı

Turşuları Çayırovalı minikler kurdu

Bursa Nilüfer'de 'Çocuklar Depoda' buluştu

Aysın Komitgan'dan açıklama

Yenişehir Belediyesi’nde geçici işçilere müjde

Bursa’da trafik polislerine trafik ve kaza inceleme eğitimi

Ereğli'de Karaman-Ulukışla hızlı tren hattına yakın mercek

İzmir Torbalı'da teşvikli tarlalarda pamuk hasadı

Bursa Osmangazili atletin 'Milli' başarısı

Bursada Bugün'den kamuoyunu bilgilendirme

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık ve yıllık arttı

Gemini Live, artık Türkçe kullanılabilecek

Sakarya'da Ada ekspresi yolcularını Arifiye’ye ücretsiz taşıyacak

'Mavi Nefes' otobüsü Bursa'da

Bursa’da ormanları korumak için kapı kapı geziyorlar

Muğla tüm gücüyle yangın bölgesinde oldu