İstanbul Taksim'de 101. yıl çelengi

İstanbul Taksim

İstanbul Taksim'de 101. yıl çelengi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıldönümü, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk koyma töreniyle kutlandı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıldönümü, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda kutlandı. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki resmi törende bir araya geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç ve Nimet Özdemir ile Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de hazır bulunduğu tören; Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Gül, Sivri ve İmamoğlu, tören mangası eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu. Çelenklerin konulmasının ardından resmi tören sona erdi.

Resmi törenin ardından, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu.

Anıt önünde, katılımcılarla birlikte anı fotoğrafı çektiren İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada vatandaşları Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet etti.

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti, 86 milyon yurttaşımızındır. Türkiye Cumhuriyeti, milletine emanet edilmiş bir kavramdır. Türkiye Cumhuriyeti, gençliğe emanet edilmiş bir kavramdır. Bütün bu yönleriyle, ikinci yüzyılın ilk Cumhuriyet kutlamasında, kesinlikle her birimize çok özel sorumluluklar düşmektedir” dedi. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul taksim'de 101. yıl çelengi

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş başladı... Süreci yöneteceğiz, politikamızı sürdüreceğiz

Caz'ın enerjisi Ankara'yı saracak

Sakarya ADARAY'da ödeme kolaylığı

Baja Bolu eşsiz doğasıyla büyüledi

Özel çocukların Cumhuriyet coşkusu

Es Çocuk Evi’nde coşkulu kutlama

Çayırova Çocuk Kulüpleri’nde Cumhuriyet coşkusu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden sağlık alanında büyük yatırımlar

Kocaeli'de davul ve zurna eşliğinde zeybek gösterisi

Başkan Alkan: ‘’Cumhuriyet birleştirici güçtür’’

Gök Vatan'a 'Siper' olacak... Envantere girdi

Başkan Alemdar'dan Sakaryalılara ADARAY daveti

Zafer Partisi'nden 'Türk Milliyetçiliği' çıkışı! O temsiliyet sadece Bahçeli MHP'sinde yok!

Bursa'da 29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz

İstanbul'un kadın ustaları istihdama katılıyor

İnegöl ve Yıldırım'da 29 Ekim coşkusu

BGL'de TOFAŞ'tan deplasman galibiyeti

Çiftçi, Çayırovalılara Türk Bayrağı dağıttı

Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Vural'dan “Hasta Hakları Günü” açıklaması

158. parti oldu... Anahtar Parti'den ilk mesajları verdi

Bursa'da ilk ders "Dersimiz Cumhuriyete Doğru"