İzmir Çiğli'de "Çevre Dostu Kentleşme" protokolü imzalandı

İzmir Çiğli

İzmir Çiğli'de "Çevre Dostu Kentleşme" protokolü imzalandı

Çiğli Belediyesi ile Mimarlar Odası İzmir Şubesi, doğal çevrenin korunarak nitelikli yapılaşmanın sağlanması amacıyla mesleki denetim ve teknik iş birliği protokolüne imza attı.

İZMİR (İGFA)- Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları gibi kent paydaşlarının yönetim sürecine dahil edilmesi noktasında çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, önemli bir iş birliği protokolüne daha imza attı. 9 yıllık aranın ardından Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile imzalanan protokol kapsamında, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği'nin 2. maddesine istinaden halka nitelikle hizmet sunabilmek için mesleki iş birliği yapılacak. 6235 sayılı TMMOB kanunu uyarınca iş yapan firmaların odaya kayıtlı olmaları, büro tescili yaptırmaları, mesleki yetki ve koşulları taşıyıp taşımadıkları, fenni mesuliyet iş adedi metrekare sınırlarını aşıp aşmadıkları konularında iki kurum birlikte incelemelerde bulunacak.

İmzalanan iş birliği protokolü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz ilk gün söylediğimiz gibi kentimizi ortak akılla yönetme arzusuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 9 yıllık aranın ardından Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile değerli bir protokole imza attık. Böylelikle üretilen hizmetlerin elektronik ortamda daha hızlı ve şeffaf kılınmasının yanı sıra ortak sorumluluk bilinciyle tarihi ve ekolojik değerlerin korunması için dayanışma içerisinde olacağız. Meslek odalarının bilgi, birikim ve tecrübeleri yerel yönetimler açısından çok büyük bir şans. Çiğli Belediyesi olarak, imzaladığımız ve bundan sonra imzalayacağımız protokollerle bu imkanı kentimizin gelişimi için kullanmaya devam edeceğiz. Gösterdikleri iş birliğinden ötürü Oda Başkanı Dr. İlker Kahraman ve yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği