İzmir Karabağlar’da yüzlerce yıllık çınar gölgesinde serinletiyor

İzmir Karabağlar’da yüzlerce yıllık çınar gölgesinde serinletiyor

İzmir Karabağlar’da yüzlerce yıllık çınar gölgesinde serinletiyor

İzmir'de Karabağlar Belediyesi’nin bakımını yaptığı ve çevresini düzenlediği çınar, yaz sıcağında sığınak oldu.

İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediyesi’nin bakımını yaptığı ve çevresini düzenlediği Kavacık Köyü’ndeki yüzlerce yıllık çınar ağacı, sıcak yaz günlerinde sığınak oldu. Bölgeyi ziyaret edenler, ağacın gölgesinde serinleme ve dibinde kaynayan pınarın buz gibi suyunu tatma olanağı buluyor.

Karabağlar Belediyesi, ilçeye bağlı 3 köyden biri olan Kavacık’ın değerlerini koruyarak geleceğe taşımak için çalışmayı sürdürüyor. Köyün kendine özgü bir tada sahip üzümü için her eylülde geniş katılımlı festival düzenleyen Karabağlar Belediyesi, bu ürüne coğrafi işaret belgesi almayı başardı. Kavacık’ın meydan ve sokaklarını aslına uygun olarak yaşatmak için Dokuz Eylül Üniversitesi’yle “Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi” hazırlandı. Köyde yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından projenin uygulanmasına başlanacak.

Köyün güneyinde bulunan ve yöre halkı tarafından “Orkman Kavağı” olarak adlandırılan yüzlerce yıllık çınar ağacı da, Karabağlar Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı. En az 500 yıllık olduğu tahmin edilen ağaç özenli bir bakımdan geçirilirken, altında ve etrafında da peyzaj düzenlemesi gerçekleştirildi.

Yazın en sıcak günleri yaşanırken bölgeyi ziyaret edenler ve köylüler, yüzlerce yıllık gölgede serinleme ve pınarın buz gibi suyunu tatma şansına erişiyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz