İzmir Narlıdereli kadınlar haklarını öğreniyor

İzmir Narlıdereli kadınlar haklarını öğreniyor

İzmir Narlıdereli kadınlar haklarını öğreniyor

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi’nin düzenlediği Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’na (KİHEP) kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Kadınların yerelde örgütlenmeleri ve haklarını öğrenerek güç kazanmalarını amaçlıyoruz. Bu sebeple KİHEP eğitimi almalarını sağlıyoruz” dedi.

İZMİR (İGFA)- Sosyal belediyecilik parolasıyla hizmetlerine hız kesmeden devam eden Narlıdere Belediyesi, kadınların haklarını öğrenmesi için ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nın (KİHEP) dördüncüsünü düzenliyor. Kadınlara eğitimleri Avukat Ferda Demirbaş verecek. 16 hafta sürmesi planlanan eğitimler ile ‘Kadının insan hakları ve haklar ile ilgili ulusal yasalar ve evrensel normlar’, ‘Sözlü yasaların insan haklarını nasıl kısıtladığı konusunda bilinçlendirmek’, ‘Günlük yaşamda kadınların yasal haklarının korunmasını ve uygulanmasını destelemek’, ‘Kadınların eşit vatandaşlar olarak haklarından haberdar olmalarını sağlamak’, ‘Kadınların kendilerini yerel ve ulusal düzeyde toplumsal değişim için aktif bireyler olarak görebilmelerini sağlamak’ konuları işlenerek kadınlar bilinçlendirilecek.

KADINLAR DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLMALI

“İlçeyi kadın kenti yapmak için çalışmalara devam ediyoruz” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Yerelde, kadınların örgütlenmelerini, haklarını öğrenerek güç kazanmalarını istiyoruz. Bu nedenle kadınlarımızın KİHEP eğitimi almasını sağlıyoruz. İnanıyorum ki bu eğitimden sonra kadınlarımız, siyasete daha aktif bir şekilde katılacak, içlerinden muhtar, meclis üyesi, belediye başkanı çıkacak” dedi. Görevdeki 3 Yılı geride bıraktıklarını belirten Başkan Engin, “Narlıdere’deki tüm kadınların yanında olmaya büyük çaba gösteriyoruz. Kadınlarımızın KİHEP’e yoğun ilgi gösterdiklerini biliyorum. Bu da bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor