Tarih: 18.09.2024 16:06

Karayakup’ta yangının yaraları sarılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Gördes’te geçtiğimiz ay meydana gelen orman yangınından etkilenen Karayakup Mahallesi’nde yangının yaraları sarılıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliğiyle evleri kullanılamaz duruma gelen mahalle sakinleri için geçici konteynır evler kurulacak. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm destekleri vereceklerini vurguladı.

MANİSA (İGFA) - 14 Ağustos’ta Gördes’e bağlı Boyalı Mahallesi’nde başlayan ve Salihli ilçe sınırlarına kadar ulaşan orman yangını yoğun uğraşların ardından söndürülmüştü. Gördes ve Salihli’de birçok mahalleyi etkileyen yangından en büyük hasarı ise Gördes’e bağlı Karayakup Mahallesi aldı. Yangın sonrasında mahallede birçok ev de kullanılamaz hale geldi. Yangının ardından barınma ihtiyacı ortaya çıkan mahalle sakinlerinin yardımına Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi koştu. Mahallede belirlenen alana 25 adet konteynır kurulacak. 24 konteynır ev olarak, 1 konteynır ise mescit olarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunulacak. Konteynır kurulacak alanın altyapı çalışmaları ise MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Mahalle sakinleri, mahallede yapılacak olan kalıcı konutlar tamamlanana kadar konteynır evlerde misafir edilecek. 

“BAŞKAN ZEYREK; “KONTEYNIR EVLERİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI BİTİRİLDİ”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ve Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, CHP Gördes İlçe Başkanı Zafer Arslan yangından etkilenen mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahallede konteynır evlerin kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Başkan Ferdi Zeyrek, Büyükşehir Belediyesi Gördes Belediyesi işbirliğiyle konteynır evlerin altyapı çalışmasının bitirildiğini söyledi. Başkan Zeyrek, “İnşallah bir buçuk ay içerisinde de burada konteynırlarınıza kavuşacaksınız. Yaşam şartlarınızı en azından şu an için iyileştirmek, yarınlarda da yanan ormanlarımızın yerine ağaçlarımızı dikmek bizim öncelikli görevlerimizden. Allah bir daha böyle kötü günler yaşatmasın. Kalıcı konutların yapılma aşamasına kadar sizleri konteynırlarda misafir ederiz. Ondan sonra kalıcı yerleşik bir düzene geçinceye kadar da elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.  
 

“EN KISA SÜREDE DESTEK VE YARDIMLAR ULAŞACAK”
Büyükşehir Belediyesi olarak tüm desteği vereceklerini belirten Başkan Zeyrek, “Burada anılar var, yaşanılanlar var, yarınlara bırakacağımız bir miras var. Sizler bize bir emanet verdiniz. Bu emanetin gereğini yapıyoruz. Keşke hiç olmasaydı ama yangın esnasında Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Büyükşehir ekiplerimiz devamlı buradaydı. Yaklaşık 3 bin hektarlık bir alanı kaybettik. Kaybettiğimiz zeytinlik alanlarının yerine konması konusunda da Büyükşehir olarak size destek vereceğiz. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de kararı çıkardık. Bu karar doğrultusunda da en kısa süre size bu destek ve yardımlar ulaşacak” ifadelerini kullandı. 
 

İL BAŞKANI ÖZALPER; “SİZLERLE BİRLİKTEYİZ”
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise, “Devletin yardım elini uzatmadığı bu köyümüzde sosyal ve halkçı belediyeciliğin nasıl olduğunu hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de İbrahim Başkanımız gösterdiler. Biz hep sizlerle birlikteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlattığı bir kampanya ile konteynırların içindeki eşyalar da Manisa’da hazır durumda sizleri bekliyor. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hepimizin canı yandı, çok üzüldük, tüm Türkiye üzüldü. İnşallah çok daha güzel günlerde birlikte olacağız. Köyümüzü hak ettiği günlere yeniden kavuşturacağız” şeklinde konuştu. 
 

BAŞKAN BÜKE; “YAŞAMI TEKRAR NORMALE ÇEVİRECEĞİZ”
Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke de, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti. Büke, “İlk günden beri arkamızda durdu. İtfaiye daire başkanlığı ekipleri de fedakarca çalıştılar. Altyapısını MASKİ yaptı. En kısa sürede konteynırları da getireceğiz. Yaşamı tekrar normale çevireceğiz. Kalıcı konut alanı için de valilik işlemleri bitip başladığında Büyükşehir’den gerekli yardımları talep edeceğiz. Hedefimiz sizi burada sürekli tutmak değil. Kalıcı konutlara taşımak. Ama en azından bu kışı rahat geçirmenizi istiyoruz. Onunla ilgili elimizden ne gelirse yapacağız” diye konuştu. 
 

BAŞKAN AYKAN; “SOSYAL BELEDİYECİLİK ADINA HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan ise Karayakup mahallesi ile doğal bir bağları olduğunu söyledi. Aykan, “Elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Elimizde neyimiz varsa tam kadro olarak arkasındayız. Karayakup’u eski günlerine geri getirelim, bu köyümüz buradan gitmesin. Ferdi Başkanımızın büyük destekleri var. Sosyal belediyecilik adına her şeyi yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 
 

HAYVAN ÜRETİCİLERİNE SAĞLANAN DESTEKLER DEVAM EDECEK
Öte yandan yangından etkilenen Karayakup, Boyalı ve Yeniköy Mahallelerinde hayvan üreticilerine yonca desteğinde bulunuldu. İlk etapta Karayakup Mahallesi’nde 250 balya, Boyalı ve Yeniköy mahallelerinde 350 balya yonca hayvan üreticilerine teslim edildi. Başkan Ferdi Zeyrek, Başkan İbrahim Büke ve Başkan Cem Aykan, hayvan üreticilerine sağlanan desteklerin de devam edeceğini belirtti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —