Tarih: 17.10.2024 15:06

Kavuncu: "Barış İçin Teröristlerle Müzakere Olmaz"

Facebook Twitter Linked-in

UBA / (TBMM) - İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında terörle mücadeleye dair açıklamalarda bulundu. Kavuncu, terörü sona erdirmek için terörist liderlerine çağrıda bulunmanın yanlış olduğunu vurgulayarak, “Elbette barış ve terörün sona ermesini istiyoruz, fakat çözümümüz nettir: Silahlar bırakılacak ve teröristler Türk adaletine teslim olacak” dedi.

Kavuncu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili yorumları ve İmralı ile görüşmeler hakkında iddialara değinerek, Türkiye’nin yeni bir sürecin arifesinde olduğunu ifade etti. Geçmişteki açılım sürecinin hatalarından ders alınmadığını belirten Kavuncu, “Çok daha riskli adımlar atılıyor” uyarısında bulundu.

Dış güçlerin etkisine de dikkat çeken Kavuncu, silahların elden bırakılmadan yapılacak her türlü müzakerenin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söyledi. “Silahlar ebediyen gömülmeli ve adalete teslim olunmalıdır” diyen Kavuncu, iç siyasete yönelik oy devşirme amacıyla atılan adımların ülkenin geleceğini riske attığını vurguladı.

Kavuncu ayrıca, Malatya’daki depremin ardından olası İstanbul depremi konusunda uyarılarda bulundu. İstanbul’da 650.000 riskli bina bulunduğunu belirten Kavuncu, “Kentsel dönüşüm çok yavaş ilerliyor ve bu konuda gereken adımlar atılmıyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —