Kayseri Kitap Fuarı'na 'minik'lerden büyük ilgi

Kayseri Kitap Fuarı

Kayseri Kitap Fuarı'na 'minik'lerden büyük ilgi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı, kitapseverler tarafından yoğun ilgi görürken, fuarın en dikkat çeken ziyaretçileri ise minikler oluyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın kütüphaneler şehri Kayseri’nin okuyan ve okutan kent olması için gayretleri sürerken, bu kapsamda merhum yazar, şair ve düşünür Sezai Karakoç anısına açılan 4. Kayseri Kitap Fuarı, kitapseverler ve tüm Kayserililer tarafından yoğun ilgi görüyor.

Fuarın en dikkat çeken ziyaretçileri minik öğrenciler olurken, fuarı gezen öğrenciler kitapları çok sevdiklerini, kitapların yazarlarını görüp ve tanışmak için fuara geldiklerini söylediler. 

Yeni kitaplar keşfetmek için kitap fuarında olduğunu ifade eden 12 yaşındaki öğrenci Sedanur Oral, “Fuarı çok güzel buldum. Yaşıtım olan arkadaşlarım da buraya gelmeliler, kendilerine göre birçok kitap var. O güzel kitapları keşfetsinler, okusunlar, yeni bilgiler öğrensinler” dedi.

13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Nergis İmamoğlu ise Kitap Fuarı’na geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Aradığım kitapların çoğunu burada buldum. Çok güzel, çok verimli kitaplar var. Bazı kitapları inceledim. Korku ve macera kitapları daha çok seviyorum. Önceden de kitap fuarlarına birçok kez geldim. Her geldiğimde de yeni yeni kitaplar bakıyorum” diye konuştu.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Sezai Karakoç anısına düzenlenen 4. Kayseri Kitap Fuarı’nda köy okulları için ‘Bağışladığın Her Kitap Geleceğe Umut Olsun’ sloganıyla kitap toplama kampanyasına gençler de ilgi gösteriyor.  


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bursa Nilüfer'den hentbolda üst üste 7. galibiyet

Singapur İspanya'yı tahttan indirdi!

Bilecik Pazaryeri’nde trafik kazası: 1 yaralı

Bursa'da Yıldırımlı öğrencilerden 'Kadına Şiddete Hayır'

Tofaş galibiyet serisini 3'e çıkardı

O yol zamandan ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak

Manisa sokaklarında yarı maraton heyecanı

Sağlık sektöründe 3 bin 363 yatırıma teşvik

Bursa'da İsmail Akbay anısına Mudanya Tirilye'de buluşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Razgatlıoğlu'na tebrik

Başkan Uysal, memleketi Gazipaşa'da

Razgatlıoğlu şampiyonluğunu İspanya’da zaferle taçlandırdı

Depremden etkilenen çiftçiler Kızılay'dan 70.8 milyon destek

Anadolu Yakası Tramvayı için ÇED süreci başladı

İstanbul'un simit arabalarına yeni tasarım

İstanbul Maden İhracatçıları'ndan 'Orman Kanunu Yönetmeliği'ne iptal davası

Bursa'da AK Partililer Osmangazi delegeleriyle buluştu

Bursa Kent Konseyi'nde Gençlik Duran'a emanet

Nilüfer Kent Tiyatrosu 'Şvayk' ile perde açtı

Bu pazar 'Maharetli Eller’ günü

Konya'da 'İki Doğu İki Batı'da nöbet değişimi