Kayseri Kocasinan'da 8 asırlık köşk gözlem evi olacak

Kayseri Kocasinan

Kayseri Kocasinan'da 8 asırlık köşk gözlem evi olacak

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet Bölgesi’ndeki Hıdırellez olarak bilinen ve restorasyonu tamamlanan 8 asırlık tarihi Hızır İlyas Köşkü'nün çevresine yapılan ören yeri ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi, bir yandan kentsel dönüşüm yaparak Kocasinan’ın çehresini değiştirirken diğer yandan ise kentsel dönüşümün başka bir boyutu olan tarihi yapılara sahip çıkıyor. Özellikle vizyon projelerini bir bir hayata geçiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın  ‘Benzersiz Şehirler’ konu başlığıyla açıkladığı; Hıdırellez Gök Gözlem Evi Projesi'nde geri sayım başladı. İç tefrişat çalışmalarıyla birlikte Gök Gözlem Evi haline dönüştürülecek olan tarihi yapıyı, kültürel miras olarak şehre kazandıracak olan Kocasinan Belediyesi, merkezde gençlere özgün bilimsel araştırmalar yapma fırsatı tanıyacak. Ayrıca gençlere yıldız, gezegen, ay ve güneş gibi gök cisimlerini gözlem yapacakları imkanı da sunacak olan Kocasinan Belediyesi, böylelikle vermiş olduğu eğitimle geleceğin bilim adamları ile teknoloji yıldızlarının yetiştirilmesine katkı sağlayacak.

HIDIRELLEZ KÖŞKÜ HAKKINDA GENEL BİLGİ

13. yüzyıl Selçuklu dönemi eseri olan Hıdırellez’i Köşkü, Anadolu Selçuklu Sultanı 2'nci Gıyasettin Keyhüsrev tarafından Hıdırellez Tepesi’ne büyük bir tümülüsün üstüne yaptırılmıştır. Av köşkü olarak planlanan yapı bazı kaynaklara göre şifahane olarak kullanılmıştır. Şehre hakim bir konumda bulunan yapıda; hol, mescit, eyvan ve bir mutfak bulunmaktadır. Ayrıca yapı, kesme taş duvar örgüsü ile inşa edilmiştir ve duvarlar yığma tekniğiyle yapılmıştır. Kocasinan Belediyesi’nin restore çalışmalarını tamamladığı yapı, en yakın zamanda iç tefrişat çalışmaları tamamlanmasıyla birlikte Gök Gözlem Evi olarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Sahada Yaptığı Çalışmaların Sonuçlarını Sıcağı Sıcağına Adanalılarla Paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş "Uluslararası Yapay Zeka Çağında Medya Zirvesi"nde konuştu

7’DEN 70’E HER YAŞTAN KİTAPSEVER AYDIN KİTAP FUARI’NI ZİYARET EDİYOR

Belediyemiz 1. Uluslararası Stratejik Müzakereler Forumuna Ev Sahipliği Yapıyor

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı Kapılarını Misafirlerine Açtı

Tunceli ve Ovacık belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı

Özellikle gençler maskeli depresyona karşı iyi gözlemlenmeli!

İletişim'den 'Analogdan Dijitale Fotoğrafın Yolculuğu'

Prof. Dr. Özdağ: Aynı desteği İmamoğlu'na da vereceğiz

Manisa'da toprak sağlığına uluslararası proje

İstanbul Şile'deki kayıp balıkçıdan 8 gün sonra acı haber

Edirne Keşan'ın 2025 bütçesi belli oldu

Bilecik Pazaryeri'ndeki sürücüler dikkat! Yasak 23 Kasım'da başlıyor

Hatay'dan Konya'ya 'Fahri Doktora'

Çorlu'da silahlı saldırıda hayatını kaybetti! Teknik Direktör Ersin Aka öldürüldü

Sakarya SASKİ'den 'sarı' teyakkuz

Başkan Güzel’den Yerel Basın ile iş birliği sözü

112 milyon TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Bursa Mustafakemalpaşa'da çocuklara yeni park

KENTSEL DÖNÜŞÜM TOKİ MARİFETİYLE YAPILACAK…

İkonik Kal-e Dijital Maskot Yarışması Sonuçlandı