Kocaeli'de 'doğru haberin önemi' anlatıldı

Kocaeli

Kocaeli'de 'doğru haberin önemi' anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Sanat İçin Ben De Varım" projesi kapsamında Dijital Medya Atölyesi'nde gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, doğru haberin önemini anlattı.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yakın zaman içinde hayata geçirdiği Sanat İçin Ben De Varım Projesi Dijital Medya Atölyesinde gazeteci Taha Hüseyin Karagöz özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi. İzmit tarihi gar binasında gerçekleşen söyleşide Karagöz gazetecilik mesleğine yönelik öğrencilerle sohbet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Sanat İçin Ben de Varım” projesi 16-29 yaş aralığındaki özel gereksinimli bireylerin görsel sanatlar, geleneksel el sanatları, edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve dijital medya alanlarında alacakları eğitimler ve bu eğitimlerin sonucunda ortaya çıkaracakları eserlerin kültür endüstri ürünlerine dönüşmesini sağlayacak 2 aşamalı bir proje. Proje kapsamında hazırlanan atölyelere alanında uzman kişiler davet edilerek öğrencilerle sorulu cevaplı söyleşiler gerçekleştiriliyor.

GAZETECİLİĞİN ÖNEMİ VE SOSYAL MEDYACILIK

Yaklaşık iki saat süren Dijital Medya Atölyesinde gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, gazetecinin  haber ve bilgi kaynağına ulaşması ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunması ayrıca gazeteciliğin etik kuralları konularına değindi. Karagöz, günümüzde doğru haberin kaynağına ulaşmanın önemine binaen okuyucunun da sorgulayıcı bir refleksle haberlere yaklaşması gerektiğini belirterek günümüzdeki haber ve bilgi kaynaklarının doğru olup olmadığının teyit edilmesi gerektiğini vurguladı. Karagöz ayrıca geleneksel gazetecilik ve internet gazeteciliğini anlatarak, gazeteciliğin değişiminden, ajans gazeteciliğinin öneminden ve sosyal medyacılığın ne olduğundan bahsetti. Karagöz, söyleşi sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı ve tecrübelerini aktardı.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

  BTÜ lisansüstünde mezuniyet heyecanı

Karabağlar’da çocuklar can dostlarıyla çok mutlu

Eflatun Yoga'dan Pembe Ekim'e destek

BUSİAD'dan AVP buluşması

Başkan Şadi Özdemir ile mahalle buluşmaları Çalı’dan başladı

Yeni atamalar Resmi Gazete'de

Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlarıyla buluştu

Cihan Yeşilırmak: “Hazırlıklara geç başladık, yine de ligden umutluyuz”

Başkan Büyükkılıç’a, Gastronomi Günleri’nde “duayen” ödülü

Yurt genelinde bugün hava nasıl olacak?

Osmangazi'de Balkan rüzgarı esti

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı