Kocaeli'de meme kanserine farkındalık yürüyüşü

Kocaeli

Kocaeli'de meme kanserine farkındalık yürüyüşü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, meme kanseri farkındalık ayı kapsamında yürüyüş düzenledi

KOCAELİ (İGFA) -  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na dikkat çekmek üzere düzenlenen yürüyüşle, toplumu ve bireyleri meme kanseri hakkında bilgilendirerek farkındalık oluşturuldu.

Gebze ve Karamürsel ilçelerinde düzenlenen etkinliğe Anne Şehir Merkezi Gardenya, Gelincik, Manolya, Nilüfer ve Mimoza tesislerinin katılımcıları yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamında kadınlar, “Kocaeli Anneleri Ekimde Pembe Giyer”, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”, “Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır”, “Erken Tanı için Geç Kalma” ve “Farkındayım Korkmuyorum” yazılı dövizler ile yürüyerek meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekti. Yürüyüşün ardından kadınlar, Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı antrenörleri eşliğinde açık havada spor yaptı.

Etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten katılımcılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen etkinlik için teşekkür etti. Katılımcılardan Nevcivan Özyılmaz, etkinliğin kadınları ve toplumu bilinçlendirmek adına faydalı olduğunu ifade ederek, “Meme kanseri teşhisi erken yapılırsa ölümsüzleşir. Etkinliği düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim. Büyük bir katılım vardı. Hepimiz için çok faydalı bir etkinlik oldu” ifadelerini kullanırken, Gülay Üstün ise meme kanseri farkındalığı için yürüyüşe katıldığını dile getirerek, “Teyzem de erken teşhis edebildiği için kanseri yendi. Şu an çok sağlıklı. Dolayısıyla insanların en az senede bir kere kanser taramasıyla bunu kontrol etmeleri çok mümkün. Bende yaptırıyorum. Erken teşhis hayat kurtarır. Doktorlarımız hep söylüyor. Buna çok inanırım, canlı da tanığıyım” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş başladı... Süreci yöneteceğiz, politikamızı sürdüreceğiz

Caz'ın enerjisi Ankara'yı saracak

Sakarya ADARAY'da ödeme kolaylığı

Baja Bolu eşsiz doğasıyla büyüledi

Özel çocukların Cumhuriyet coşkusu

Es Çocuk Evi’nde coşkulu kutlama

Çayırova Çocuk Kulüpleri’nde Cumhuriyet coşkusu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden sağlık alanında büyük yatırımlar

Kocaeli'de davul ve zurna eşliğinde zeybek gösterisi

Başkan Alkan: ‘’Cumhuriyet birleştirici güçtür’’

Gök Vatan'a 'Siper' olacak... Envantere girdi

Başkan Alemdar'dan Sakaryalılara ADARAY daveti

Zafer Partisi'nden 'Türk Milliyetçiliği' çıkışı! O temsiliyet sadece Bahçeli MHP'sinde yok!

Bursa'da 29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz

İstanbul'un kadın ustaları istihdama katılıyor

İnegöl ve Yıldırım'da 29 Ekim coşkusu

BGL'de TOFAŞ'tan deplasman galibiyeti

Çiftçi, Çayırovalılara Türk Bayrağı dağıttı

Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Vural'dan “Hasta Hakları Günü” açıklaması

158. parti oldu... Anahtar Parti'den ilk mesajları verdi

Bursa'da ilk ders "Dersimiz Cumhuriyete Doğru"