Kocaeli'de 'Yerel Kültür' Çalıştayı

Kocaeli

Kocaeli'de 'Yerel Kültür' Çalıştayı

Kocaeli’nin kültürel kodlarının ele alındığı Yerel Kültür Çalıştayında kentin dinamikleri bir araya geldi.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ortak akılla kent politikaları geliştirmeye devam ediyor.

Turizm, Çevre, Tarım, Spor, Kadın ve Aile, Akıllı Şehirler, Engelsiz Şehir, Gençlik ve Kocaeli Su Sporları şuralarını düzenleyen Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi (ŞURA), bu kez Yerel Kültür Çalıştayında kent dinamiklerini bir araya getirdi. Tarihe tanıklık etmiş, kültürel mirasımız olan Portakal Hafız Konağı’nda düzenlenen etkinlikte Kocaeli’nin yerel kültür zenginlikleri ve bu kültürün sürdürülebilirliği masaya yatırıldı.

KOCAELİ’NİN YEREL KÜLTÜR PLANI

Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi (ŞURA) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Kültür Çalıştayında yerel kültürün korunması ve yaşatılması noktasında neler yapılması gerektiği konuşuldu. Çalıştaya; Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilsen Bilgili, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk, STK temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Programın açılışında konuşan Kocaeli Yerel Kültür Müzesi sorumlusu Melek Portakal, katılımcıları ağırlamaktan duyduğunu mutluluğu dile getirdi. Portakal, “Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nin kentlilik bilincine yapacağı katkıları geliştirmek adına, ŞURA Kültür Sanat ve Turizm Politika Kurulunun 10’uncu Çalıştayı, Kocaeli Yerel Kültür Çalıştayı’nı gerçekleştiriyoruz. Çalıştayımızın amacı, yerel kültürümüzün korunması ve yaşatılması için neler yapabileceğimizi tartışmak, çözümler üretmek ve yeni projeler gerçekleştirmek” diye konuştu.

Öte yandan çalıştayda, yerel kültür alanında ilgili tüm paydaşlar ile ortak akılda buluşularak; geçmiş deneyimler, mevcut durum, gelecek planlamaları ile iyi uygulama örnekleri konuşuldu. Çalıştay kapsamında Yazılı ve Görsel İletişim, Farkındalık, Turizm ve Gastronomi, Halk Bilimi ve Tarih, El Sanatları ve Zanaatlar ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu başlıklı 5 ayrı konu masaya yatırıldı.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Eyyübiye Parklarında Bakım Zamanı

Müdür Ahatoğlu Keşan Orman'da iş başı yaptı

Başkan Büyükkılıç: “İncesu İlçemize Yeni Sondaj Kuyusu Açtık”

Meteoroloji uyarılarını sıklaştırdı! İşte 22 Kasım Cuma raporu...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği'nden dolandırıcılık uyarısı

Büyükşehir Belediyesi AKOM binasını hızla tamamlıyor

Şişli Belediyesinden çevre dayanışması

BAHRİYE ÜÇOK EĞİTİM MERKEZİ'NDEN 2 BİN 200 ÖĞRENCİ YARARLANDI

Artİstanbul Feshane’de Çocuk Hakları Paneli: Farkındalık yaratmamız lazım

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİNDE SON GÜN 30 KASIM 2024

YALOVA BELEDİYESİ’NDEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL JEST

Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’da 6 Yılda 1 Milyar TL'lik Yatırım

Geçit Yerleşkesi Dönel Kavşağı yapımı çalışmalarında sona gelindi.

Mamak’tan Geleceğe Yeşil Adım

Kayseri Talas'ta Alaybeyli'ye yeni meydan

Demokratik Gelişim Enstitüsü’nden Eş Başkanlara ziyaret

Terminal Bölgesinde Alt ve Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı

KARATAY, KAZAKİSTAN’IN SAURAN BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Merkezefendi Belediyesi’nden 25 Kasım’a Özel Etkinlik

Koza Buluşmaları’nın konuğu Şebnem İşigüzel oldu

Kadına Şiddete Karşı Hep Birlikte Güçlü Bir Ses Olalım!