Konya Büyükşehir 2024-2025 sezonunda çiftçiye 18 farklı türde tarımsal destek verecek

Konya Büyükşehir 2024-2025 sezonunda çiftçiye 18 farklı türde tarımsal destek verecek

Konya Büyükşehir 2024-2025 sezonunda çiftçiye 18 farklı türde tarımsal destek verecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde kalkınmayı sağlamak ve bitkisel çeşitliliği artırmak amacıyla fide ve fidan desteğine devam ediyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda 31 ilçeden daha önce başvurusu alınan çiftçilere tohumları teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bitkisel ve hayvansal üretimine katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarımsal projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

“TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konya’nın Türkiye’de tarımın en önde olduğu şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Konya, sadece kendisi için değil Türkiye’nin gıda güvenliği için de önemli üretimler gerçekleştiriyor” diye konuştu.
Çiftçilere sağlanan destekler kapsamında özellikle daha az su isteyen bitkilerin teşvik edildiğini ifade eden Başkan Altay, “Büyükşehir Yasası’ndan itibaren kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerinin ve ürün çeşitliliğinin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çaba içerisindeyiz. Özellikle Macar fiği gibi daha az su isteyen bitkilerimizin özellikle yem bitkisi olarak kullanılmasıyla ilgili bir çalışma içerisindeyiz. 2014’ten itibaren tarıma desteklerimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu yıl da inşallah bu tohumları çiftçilerimize dağıtarak, yüzde elli hibe destekli bir şekilde üretimin artmasını sağlamış olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Konya’da hem hayvansal hem tarımsal üretimle uğraşan 31 ilçemizdeki tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar üretmeye devam etsinler, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tarımsal destekte onlarla birlikte olacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

ÇİFTÇİLER DESTEKLERDEN MEMNUN 

Konya Büyükşehir’in tohum desteğinden faydalanan çiftçiler de Başkan Altay’a teşekkür ederek, desteğin devam etmesini istediklerini ifade etti. Kırsaldaki çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretimlerinin artırılması, kaba yem açığının kapatılması, kendi kaba yemlerini üretmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında; 2024-2025 üretim sezonunda başvuruları alınan çiftçilere 10.600 dekar alan için yüzde 50 hibe destekli 106.400 kilogram sertifikalı Macar fiği tohumu ve korunga tohumu dağıtımı yapıldı.

4 YILDA 1.000 TON MACAR FİĞİ VE KORUNGA TOHUMU DESTEĞİ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeler kapsamında 2021-2024 yılları arasında hayvancılıkla uğraşan üreticilere yaklaşık 1.000 ton sertifikalı Macar fiği ve korunga tohumu desteğinde bulundu. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 üretim sezonunda çiftçiye Macar fiği ve korunga tohumu dışında; elma, asma, ceviz, badem, şeftali, kiraz, aronya, ahududu, böğürtlen, kestane, Antep fıstığı, sumak, kekik, adaçayı, nohut, aspir gibi 18 farklı türde desteklere önümüzdeki süreçte devam edecek.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Karacabey Belediyesi’nden önemli altyapı adımı

Triatlon Türkiye Kupası Mudanya'da yapılacak

BAL 9. grupta ilk haftanın lideri Kapaklıspor

Kocaeli'de çocuklar 'kitap'larla büyülü yolculuğa çıktı

Tonlarca atık geri dönüşüme kazandırıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist daha etkisiz!

Başkan Büyükakın'dan Gazze çağrısı

Muğla'da alt geçide renk geldi

Bursa Osmangazi Zabıtası'ndan huzur operasyonu

Konya Büyükşehir'in potada zirve yürüyüşü sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in soykırım politikası artık son bulmalı!

Osmangazi'de pembe balonlar meme kanserine farkındalık için uçuruldu

Keşanspor deplasmandan puansız döndü

Hukuk fakültesi öğrencilerinden kadın cinayetlerine tepki

İİMEK Yürütme Kurulu, İŞKUR’da toplandı

İBB’den iş arayanlara ulaşım desteği 

Edremit’te Ahilik Haftası kutlanıyor

Balkan Panayırı iki günde binlerce kişiyi ağırladı

Konya Büyükşehir 2024-2025 sezonunda çiftçiye 18 farklı türde tarımsal destek verecek

Dr. Çoruhlu: Uzun ve sağlıklı yaşamak mümkün