Konya'da öğrenci dostu uygulama... Toplu ulaşım 10 gün ücretsiz

Konya

Konya'da öğrenci dostu uygulama... Toplu ulaşım 10 gün ücretsiz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’daki üniversitelere yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, toplu ulaşım araçlarında kullandıkları öğrenci kartları ile Büyükşehir'e ait otobüs ve tramvaylardan bu yıl da 10 gün boyunca ücretsiz faydalanabildiğini söyledi.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 5 üniversitesi ve 130 bini aşkın üniversite öğrencisiyle Türkiye’nin önemli öğrenci şehirleri arasında yer aldığını söyledi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE BİRÇOK KOLAYLIK SAĞLIYORUZ”

2024-2025 eğitim döneminde üniversite tercihini Konya’dan yana kullanarak bu yıl da şehre binlerce öğrencinin gelmesinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Altay, “Büyükşehir olarak Konya’mızı tercih eden üniversite öğrencilerimize yönelik birçok kolaylık sağlıyoruz. Bunlardan birisi de ilk 10 gün ücretsiz toplu ulaşım imkanı. Her sene olduğu gibi bu yıl da gençlerimiz üniversitelerinin kendilerine verdiği öğrenci kartlarını, ilk kullandıkları andan itibaren belediyemize ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün süreyle ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ücretsiz abonman süresi dolduğunda öğrencilerimiz bayilerden veya e-dolum kanalıyla internetten yükleme yaparak indirimli öğrenci tarifesinden kullanıma devam edebiliyor. Öğrenci şehri Konya’mızda üniversiteli gençlerimizi en güzel şekilde ağırlamak ve onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TOPLU ULAŞIMDA EN UYGUN BÜYÜKŞEHİR

Başkan Altay, Konya’da öğrenciler için toplu ulaşım hizmetinin Türkiye’deki büyükşehirler arasında en uygun fiyatlarla yapıldığını hatırlatarak, tüm üniversite öğrencilerine yeni eğitim döneminde başarılar diledi.

KONYAKART ile aktarma hatlarında 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci ve ilave seyahat ücretsiz olurken diğer hatlarda 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci seyahat ise yüzde 40 indirimli olarak uygulanıyor.
 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Ticaretin merkezi İnegöl’de Ahilik kültürü yaşatılıyor

Otomobil spor tutkunları Bursa’da buluşuyor

Bursa’da deprem riskini en aza indirecek önemli çalışma

Milas Belediyesi’nden öğrencilere destek

Midenize aşırı yüklenmeyin, çünkü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM işlevselliğini yitirmiş!

Karabağlar Belediyesi’nden parklara yeni dokunuş

Kocaeli İnönü Caddesi esnafına bilgilendirme

Başkan Büyükgöz’den Gebzeli çocuklara hediye

İşte bugün vizyona giren filmler

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

ULUTEK firmasından elektrikli araç kullanıcılarına kapsamlı çözüm

Bursa'da doğal şifa kaynağı 'Tümbüldek' kapılarını açtı

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

TBB: Siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak onama toplumsal barışa zarardır!

Vali Yunus Sezer “Edirne Öğretmenevi’nin çehresi değişecek”

Bursa Gemlik, Romanyalı kardeşleri ağırladı

Turizmin varış noktası: “Müze” 

Sakarya YADEM’le yaşlılar spor ve doğayla buluşuyor

Malatya'da öğrenci servislerine sıkı denetim