Tarih: 11.09.2023 19:20

Kredi kartı ve nakit avansta bu uyarılara dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Kredi kartı ve nakit avans faizleri yeniden yükseldi. Kredi kartı ve nakit avans kullanırken bu uyarılara dikkat edin.

İSTANBUL (İGFA) - Vatandaşlar ihtiyaçları için kredi kartı ve nakit avans kullanmaya devam ederken, kredi kartı ve nakit avans kullanımının ‘uygun’ hale getirmenin püf noktalarını araştıran karşılaştırma sitesi encazip.com, kredi kartı harcamalarında ve nakit avans kullanımlarında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, 1 Aralık 2022’den 1 Temmuz 2023’e kadar sabit tutulan faiz oranları Temmuz ve Ağustos aylarında değiştiriliren, 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak koşuluyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,13’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 2,43’e ve nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 2,89’a, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,19’a çıkarılmıştı.

1 Eylül’den itibaren geçerli olmak şartıyla ise kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e ve nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,87’ye çıkarıldı.

KREDİ KARTI KULLANIMINDA AYLIK GELİRİNİZİN ÜZERİNE ÇIKMAYIN

NAKİT AVANSI UZUN VADELİ OLARAK KULLANACAKSANIZ YÜKSEK FAİZ ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Bir diğer seçenek de nakit avans. Taksitli nakit avanslar genellikle kredi kartına tanımlanıyor ve kredi kartının kullanıldığı yerden anında çekilebiliyor. Kredi kartından dolayı kişi bilgileri zaten bankada olduğu için ekstra bir ek belge veya evrak talep edilmiyor. Bu nedenle süreç hızlı ilerliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —