TikTok, kültür mirasını tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için İBB Kültür AŞ iş birliğinde 18-24 Mayıs Müzeler Haftası'nda oluşturulan rotalar tarih meraklılarını bir araya topladı. Ortak kampanyayla 40 bin kişi müzeleri ziyaret etti.
İSTANBUL (İGFA) - Dünyanın önde gelen eğlence platformu TikTok, kültür mirasımızı tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor.
Kültür mirasının koruyucuları olan müzelere önemli haftada ev sahipliği yapan 1 milyarı aşkın insanın buluşma noktası olan TikTok, topluluğundaki içerik üreticilerini, #müzelerhaftası etiketi altında Türkiye'nin kültürel ve sanatsal değerlerine daha yakından bakmak için bir araya topladı.
Müzeler Haftası boyunca içerik üreticileri, kültürel mirasımızı koruyan müzeleri gezerek dünyanın neresinde olursa olsun tarih ve kültürümüzü tanımak isteyen herkese bir kapı araladı.
18-24 Mayıs tarihleri arasındaki "Müzeler Haftası" boyunca TikTok ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin ortak kampanyasıyla, Şerefiye Sarnıcı'nın gizemli dehlizlerinden, Miniatürk'teki büyük ülkenin mini tasvirlerini, ‘dünyanın ilk tam panoramik müzesi’ olma unvanını taşıyan Panorama 1453 Tarih Müzesi'nden, 130 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en önemli endüstriyel miraslarından biri olan Müze Gazhane'yi ziyaret eden ziyaretçilerin sayısı 40 bine ulaştı.
Öte yandan müzelere kampanyayı teşvik edip görünür kılma amacıyla 6 TikTok noktası eklendi.
TikTok'un sanatla ve tarihle olan organik bağı gün geçtikte gelişmeye devam ediyor. Her gün keşfetmeye ve yeni şeyler öğrenmeye teşvik eden TikTok, kullanıcılarına geniş bir perspektif sunarak ilham vermeyi ve farkındalık yaratmayı sürdürecek.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz