Küresel ticarette 'dijital dönüşüm' vurgusu

Küresel ticarette

Küresel ticarette 'dijital dönüşüm' vurgusu

İstanbul'daki Boğaziçi Zirvesi'ni değerlendiren UİP Onursal Başkanı Talal Abu-Ghazaleh, dünyanın daha iyi bir geleceği için dijital dönüşümün önemine dikkati çekti.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'da düzenlenen 49 ülkeden Devlet Başkanı, Bakan, Prens, Prenses, bürokrat ve iş insanlarının katılımı ile gerçekleşen Boğaziçi Zirvesi dünyaya projeksiyon tuttu. Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) Onursal Başkanı Talal Abu-Ghazaleh, yoğun katılımla gerçekleştirilen zirveyi değerlendirdi. Ghazaleh, dünyanın daha iyi bir gelecek için beş temel zorlukla yüzleşmesi ve mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Dijital dönüşümü gerçekleştiremeyen yok olacağını öne süren Talal Abu-Ghazaleh, "Bana göre dünya liderleri akıllı çözümler yaratarak enerji üretimini ve emisyonlarını yavaşlatmak için gereken cesur kararları almalı.  Birleşmiş Milletler'i, iklim değişikliği konusunda yaklaşan tehlikelere dikkat etmek ve dünyadaki her ülkenin performansı hakkında bağımsız olarak rapor vermek için bu konuda uzmanlaşmış BM organları kurmaya davet etmeliyiz" dedi.

Dijital dönüşümün önemine dikkati çeken Ghazaleh, "Her şeyin dijital olarak etkinleştirileceği bir bilgi devriminin içindeyiz. Dünyada tam dijital dönüşümü gerçekleştirebilenler ile yapamayanlar arasında olası bir bölünme var ve başta ticaret olmak üzere eğitim ve sosyal hayat gibi hayatın hemen her alanında geçerli olacak. Kapsamlı bir dijital dönüşüm gerçekleştirmeyenler dünyada rekabet edemeyecek ve doğal olarak hayatta kalamayacak. Diğer bir faktör ise ABD-Çin çatışması. İki süper güç arasında yaşanan bu çatışmaya ve yeni dünya düzeni formülünün yazılacağı gerçekliğe hepimiz şahitlik edeceğiz. En önemlisi, iki ülke arasında yaşanacak yüzleşme olacak. Dünyamızı bu konuda da yeni bir adaptasyon süreci bekliyor" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz