'Kuşaklar arası etkileşim'de dede ve torun farkındalığı

'Kuşaklar arası etkileşim'de dede ve torun farkındalığı

Türkiye’nin en çevreci festivalinde konuşan Rıfat Avcı ve torunu Kaan Avcı, sıfır atık ile daha temiz bir dünyanın mümkün olacağını ifade etti.

KOCAELİ (İGFA) - Daha yeşil, daha temiz, daha yaşanılabilir bir dünya için Türkiye’nin en çevreci festivalini düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıfır atığı her yönüyle ele alıyor. Bu kapsamda ‘Kuşaklararası etkileşim’ konulu özel oturumda konuşan 78 yaşındaki Rıfat Avcı ve 16 yaşındaki torunu Kaan Avcı, sıfır atık ile daha temiz bir dünyanın mümkün olacağını ifade etti.

ERBAA’DAN FESTİVALE KATILDI

Sıfır Atık Festivali’ne Tokat’ın Erbaa ilçesinden katılan Rıfat Avcı, Kocaeli Kongre Merkezi Selim Sırrı Paşa Salonu’nda gerçekleşen oturumda tecrübelerini aktardı. Erbaa’da tohum işiyle uğraştığını belirten Rıfat Avcı, “Tohum önemli bir şeydir. Ben Ata tohumlarına önem veririm. Kabak, mısır gibi pek çok ürün yetiştiririz. Bu projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Bizzat bu projenin içindeyim. Hiçbir şeyi zarar etmem. Evimizde televizyonumuz bozulmuştu, onu bile atmadım. Parçalarını hep değerlendirdim. Bu yüzden sıfır atık önemli” dedi. Torunu Kaan Avcı’nın da kendisinin izinden gittiğini belirten Rıfat Avcı, “Kaan, tüketim açısından disiplinlidir. Fuzuli masraf yapmaz. Çok tutumlu bir torundur” dedi.

Konuşmasında toprağın önemini aktaran Rıfat Avcı, “Toprak, insanın yaşam kaynağıdır. O olmazsa hayat düşünülemez. Ben 80 yaşındayım. Toprağa basmadan duramam. Toprak demek vatan demek. Erbaa’da 15 dönüm yerim var, devamlı toprak içinde gezerim. Bu da bana büyük bir mutluluk verir” dedi

“KUŞAKLARARASI AKTARIM ÇOK ÖNEMLİ”

“Dedem sayesinde her şeyi öğrendim. Bana kendi kültürümüzü öğrettiler. Ben de projelere başladım” diyerek sözlerine başlayan torun Kaan Avcı, “Küçüklükten beri dedem ile birlikte olduğum için bana yaptığı şeyleri öğretti. Kuşaklararası aktarımla geçmiş bilgileri öğrendim. Bu yüzden kuşaklararası aktarım çok önemlidir. Dedemin yaptığı sıfır atık örneklerini, bana göstermesiyle öğrendim. Ben de ondan görerek bugün kendim uyguluyorum” dedi. Sıfır Atık Festivali’ne eğitim gördüğü Samsun’dan katıldığını belirten Kaan Avcı, “Biz okulda plastik şişeleri çöp kutusuna atmayız. Okulda geri dönüşüm kutusuna kazandırırız.  Z kuşağı bunun bilincinde ve bu yolda da kararlılıkla ilerliyor” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Belediye Başkanı Arı, Üstyapı Çalışmalarını Yerinde İnceledi

AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI KAPSAMINDA SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Kocaeli'nde kadına şiddet farkındalığı

Yapılarda metrekareler küçüldü! Yapı izinleri azaldı!

Manisa'da çocuk meclisi kuruldu

İzmir Karabağlar'dan çocuklara çevre bilinci

Fırtınanın Etkileri Ortadan Kaldırıldı

Mamak'ta Kadına Şiddetle Mücadele İçin 3 Etkinlik

MASKİ’den arıtma tesisi açıklaması

SANART BUSADER'de senfoni rüzgarı

Şimşirgil: “Biz okuyan bir milletiz”

Başkan Ömeroğlu’ndan esnaf ziyareti

İstihdam endeksi yıllık yüzde 3 arttı

DEÜ Rektörü Yılmaz'dan öğrencilere sürpriz

MALTA BAKANI GALDES, NURDAĞI’NDAKİ ÇALIŞMALARI AB GÖZÜYLE İNCELEDİ

Başkan Altay lise öğrencileriyle buluştu

Aile Hekimleri'nde sorunlar bitmiyor! Hastaya 1,5 dakikada bakılacak!

Türkiye'nin önde gelen akademisyenleri Ata Sahne’de buluşuyor

Kadınlara şiddeti önleyecek Araştırma Komisyonu 'Resmi'leşti

Edirne Keşan'da SP, Filistin bayrağı astı!

Usulsüz 'çakar'lar çarpacak!