Lojistikte en yoğun ihracat rotası ABD oldu

Lojistikte en yoğun ihracat rotası ABD oldu

Lojistikte en yoğun ihracat rotası ABD oldu

Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Globelink Ünimar dış ticarette en çok etkileşim kurduğu ülkeleri açıkladı. Buna göre şirket, 2024’ün ilk 5 ayında ihracatta en çok ABD’ye, ithalatta ise Çin’e yoğunlaştı. 

İSTANBUL (İGFA) - Küresel ticaretin bel kemiği olan lojistik sektörü, ihracatın artırılmasında kritik bir rol oynuyor. Etkili ve verimli lojistik hizmetleri, ürünlerin dünya pazarlarına zamanında ve güvenli bir biçimde ulaşmasını sağlayarak ekonomik büyümeye ve uluslararası ticaretin gelişmesine katkıda bulunuyor. Lojistik altyapısının güçlendirilmesi ihracatçıların rekabet gücünü artırırken, uluslararası pazarlara erişimi de kolaylaştırıyor. 

2024’ün ilk 5 ayında ithalat ve ihracatta önemli gelişmeler kaydeden Globelink Ünimar’ın en fazla ihracat hizmeti verdiği destinasyonlar ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Hindistan, Fransa, Birleşik Krallık ve Hollanda şeklinde sıralanırken, şirketin bu ülkelere en çok taşıdığı ürünler olarak ise makineler, hayvansal ürünler, demir çelik, tekstil, plastik, mobilya, halı ve kilim, kereste ve parke dikkat çekti.

Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, lojistik sektörü global ticaretin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, "Ürünlerin zamanında ve güvenli bir şekilde hedef pazarlara ulaşması, ithalat ve ihracatın başarısı için hayatı bir öneme sahip. Globelink Ünimar olarak, müşteri memnuniyetini ve süreçlerimizin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. En fazla ithalat ve ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında ABD, BAE, Suudi Arabistan, Fransa ve Hong Kong gibi ülkelerin yer alması bu çabalarımızın bir sonucu" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: lojistikte en yoğun ihracat rotası abd oldu

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor