Madencilikte dijital sistem gerekliliği vurgusu

Madencilikte dijital sistem gerekliliği vurgusu

Madencilikte dijital sistem gerekliliği vurgusu

Üsküdar Üniversitesi, MESKA Vakfı, TRIOMOBIL ve ÜSGÜMER iş birliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

İSTANBUL (İGFA) - Bu yıl 6’ncı kez düzenlenen “Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” sempozyumu MESKA Vakfı, TRIOMOBIL ve ÜSGÜMER iş birliğinde Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

‘İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yapay Zeka ve Dijitalleşme Uygulamaları’ konusu, alanda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri önemli isimlerin katılımıyla tartışıldı.

Son yaşanan Bartın maden patlamasının da gündeme geldiği programda konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kriz çözme konusundaki başarımızın krizi önleme konusunda da gösterilmesi gerektiğini söyleyerek sağlıkta kurulan dijital sistemin madencilikte de uygulanması gerekliliğinin altını çizdi.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği sahasında çok önemli bilgi eksikliği ve yetersizlikler bulunduğuna dikkati çekildi.  "Gelişmekte olan ülkemiz ekonomisi iş kazalarından oluşan devasa kayıplar önlenmelidir" diyen Uçan, "Üniversitelerimiz ve eğitim sistemimiz başta olmak üzere tüm kesimlere bu konuda önemli görevler düşmektedir. Dijitalleşme ve yapay zekâ konularında çalışmalarla daha sağlıklı bir İş Sağlığı ve Güvenliği ortamı oluşması sağlanabilinir. Bu amaçla bu sempozyumda bu konuda çalışan firmaları ve akademisyenleri bir araya getirdik. Çalışma Bakanlığımızdan genel müdür Yardımcısı ve Yapay zekâ konusunda çalışan arkadaşımızın katılarak bize destek vermeleri bize güç vermiştir. Birlikte çalışma ile daha kısa sürede ve daha büyük başarılar elde edilebileceği inancındayım” diye konuştu.

Tarhan konuşmasında İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans, lisans eğitiminin üniversitelerde uzaktan eğitimle verilemeyeceğini, uygulamasız bir İSG eğitiminin olamayacağını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Mamak Belediyesinden Personeline İlk Yardım Eğitimi

Mobilitenin geleceği bu zirvede masaya yatırılacak

Çocuklar geleceğin şehirlerini çiziyor

Damgatepe Mesire’de Çalışmalar Tam Gaz

Hüsn-ü Aşk atölyesi ilk perdeyi Mevleviliğin derinliğiyle açtı

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı sektörü buluşturdu

TOFAŞ Fenerbahçe Beko'yu ağırlayacak

Başkanımız "Esnaf Ve Vatandaşlarımızla Her Fırsatta Beraberiz"

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Tarihin derinliklerine Çırağan Sarayı'nda yolculuk

KAMUOYUNA DUYURU - KATI ATIK ÜCRET TARİFESİ HAKKINDA

Sandıklı Belediyesi Yeni Modern Hizmet Binası İnşaatında Hızla İlerliyor

GAZİRAY Projesi tam gaz sürüyor

Genç liderler dijital diplomasiyle buluşuyor

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul için geri sayım başladı

Kardeş şehir Peja’dan Nilüfer’e ziyaret

MİNİKLERDEN ‘KÜTÜPHANELER HAFTASI’NDA RIFAT ILGAZ EĞLENCELİ ÇOCUK KÜTÜPHANESİ’NE YOĞUN İLGİ

Belediye Personeline Kamu İhale Kanunu Eğitimi

BAŞKAN GÜLPINAR: “EKSİKLERİ TEK TEK GİDERECEĞİZ”

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi montajında son tarih 30 nisan

Kahta Belediyesi’nden YKS ve LGS Öğrencilerine Büyük Destek!