EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Malatya'da 'halı dokuma' ilgisi

Malatya

Malatya'da 'halı dokuma' ilgisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı eğitim merkezlerinde açılan meslek edindirme kursları devam ediyor.Bu bağlamda çeşitli dallarda açılan meslek edindirme kursları yoğun ilgi görüyor.

MALATYA (İGFA) - El sanatları ve kültür-sanat kurslarının kursiyerlerinin büyük bölümü ev hanımlarından oluşuyor. 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi boyunca kurslarda yaklaşık 1500 kursiyere eğitim veriliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitimi Müdürlüğü koordinasyonu ile açılan kurslar arasında faaliyet gösteren Halı Dokuma Kursu da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler el sanatlarını öğrenerek, yurt dışına sattıkları halılarla aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.Bu anlamda Ş. Ahmet Kocabay Eğitim Merkezi’nde devam eden Halı Dokuma Kursu’nda halı kesim programı gerçekleştirildi.

Eğitim merkezinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Usta Öğretici Ayten Kurşun, “Geçmişten esinlenerek, ilmek ilmek halı dokuyoruz. Burada çok mutluyuz. Duygularımızı halıya yansıtıyoruz. İçimizden gelen her şeyi halıya da işliyoruz. Bir nevi halının dili oluyoruz” dedi.  Kursa katılan anne-kız ise kurs merkezinin ilham kaynağı olan kursiyerleri arasında yer alıyor. Henüz üniversite öğrencisi olan Sıla Dertli, hem okuyup hem de halı dokuyarak kendini mesleki anlamda da yetiştirmek istediğini söyledi. Sıla Dertli, “Üniversite tercihlerimi yapmadan önce annemle birlikte kursa gelmek eğlenceli geliyordu. Boş zamanlarımda ya da okul çıkışında kursa geliyordum. Şu anda üniversitede okuyorum. Kursta ufak tefek harçlığımı da çıkarıyorum” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: malatya'da 'halı dokuma' ilgisi

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Ediz Ün iktidara sordu "Keşan’a ne zaman huzurevi açacaksınız?"

Kocaeli'de mavi ambulanslar en zor anlarda tatilcilerin yanındaydı

Gürsu'da beş branşta binlerce kadına spor imkanı

İstanbul'da TBF Basketbol Spor Lisesi için protokol

7 bin 204 taşıt Emniyet ve Jandarma emrinde

Tekirdağ trafiği nefes alacak... Tekirdağ'da ulaşım kolaylaşıyor

Gebze’de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliği

İnegöl’de hedef 42 bin ton ceviz

Türkiye Belediyeler Birliği Tokat'ta buluştu

Devlet güvencesinde dönüşüm hızlanıyor... Deprem bölgesinde kentsel dönüşüm

Unutulmaya yüz tutmuş sanat Malatya'da icra ediliyor

Yusuf Alemdar müjdeyi verdi

Bakan Kurum'dan COP31 diplomasisi

Lezita’nın yeni ürünü raflarda

Metin Şentürk: “FB – GS derbisinin VAR hakemi ben olacağım”

Minik Rüzgar Trabzonspor'un radarında

Bursa’da kış tarımı için hazırlıklar başladı

Kaynarca’nın güçlü altyapı ağı genişliyor

Tavuğu pişirmeden önce bunu sakın yapmayın

İzmir Güzelbahçe’de barista kursu sertifikaları dağıtıldı

O tebliğde değişiklik yapıldı... 7 bölgede 20 servis şartı 'şarjlı hibrit'leri de kapsıyor!