'Mesleki ve Teknik'te devlet teşviki protokolü

'Mesleki ve Teknik'te devlet teşviki protokolü

illî Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Öğrenci ve Mezunlarına Verilen Devlet Destekleri ile Teşviklere İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.

ANKARA (İGFA) -Millî Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan protokol için Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde imza töreni düzenlendi.
 
İş birliği protokolü, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın şahitliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Samet Güneş tarafından imzalandı.
 
Meslek ve teknik eğitim politika belgesi yayınlanacak
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin törende yaptığı konuşmada, hazırlanan mesleki ve teknik eğitim politika belgesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bu hafta yayınlanacağını söyledi.

Özellikle mesleki ve teknik eğitimi, el birliğiyle çok daha yüksek standartlara taşımak gerektiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şunları kaydetti:
 
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, Millî Eğitim Bakanlığımızın mesleki ve teknik eğitim alanındaki değerli çalışmalarına en iyi  Güvenlik katkıyı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Hepinizin bildiği üzere, Nisan 2024 dönemi itibarıyla istihdam sayımızı 32,6 milyon kişi ile rekor seviyeye çıkardık. Yine aynı dönemde istihdam oranını yüzde 49,5'e, iş gücüne katılım oranını ise yüzde 54,2'ye yükselttik. İşsizlik oranını ise son 10 yılın en düşük seviyesine, yüzde 8,5'e düşürdük. Son bir yıl içinde İŞKUR aracılığıyla 1,3 milyon vatandaşımızın işe yerleşmesine aracılık ettik."


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Otomotiv ihracatı yüzde 21 arttı

Kocaeli’nin yazarları Kocaeli’nin kitap fuarında

İstanbul'un kurtuluşunun 101. yılı kutlandı

Posta gönderilerinin sayısı yüzde 7 arttı... Haberleşmede ilk 5 il belli oldu

Malatya'da eski kıyafetlerden geri dönüşüm

Savunma Sanayii'den MANGO CAR'a yakın mercek

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

Türk Telekom'dan disleksi farkındalığı için anlamlı mesaj

Çılgın Sayısal ekstra 10 milyon TL kazandırdı!

İstanbul Bakırköy'de özel bireylere kahve keyfi

Gürer” Patates üreticisini cebi boş kaldı”

Ünlü isimler 'İz Bırakanlar' zirvesinde buluştu

ATA Parti'den sert açıklama

Antalya Muratpaşa'da ‘Sevgi İzi’ güvencesi

Düzce'de Tıp Merkezi’nde doktor skandalı!

TEKNOFEST 2024'te Selçuklu rüzgârı

AB'nin tescillediği 'Söke Pamuğu'nun başarına özel kutlama

Kocaeli Kitap Fuarı entelektüel isimleri ağırladı

Ekmekler neden bozuldu?.. Osmangazi’de konuşuldu

LÖSEV'den Büyük Anıtkabir buluşması

İzmirli minik ellerden Filistinli çocuklara destek